VBF: Kötelező lehet-e a felülvizsgálat?

VBF: Kötelező lehet-e a felülvizsgálat?

A tegnapi írásom mintegy folytatásaként egy érdekes dologról szeretnék beszámolni. Ez pedig nem más, mint a VBF. Nem, ez nem a vörös-boros-fanta közkedvelt rövidítése (már aki szereti), hanem a villamos biztonsági felülvizsgálat kezdőbetűi.

Ugyanis a háttérben egy “új” szakma, egy “új” ráépülő képzés létrehozása folyik, mégpedig a fenti néven. Voltak, vannak és lesznek még hosszan viták a létjogosultságáról, a képzés milyenségéről, de mivel az elsők között vagyok, akik részt vesznek benne, eléggé közelről követem a folyamatot.

Száz szónak is egy a vége: az a megérzésem, és abba az irányba mutatnak a folyamatok, hogy a villamos biztonsági felülvizsgálat előbb-utóbb a lakás-eladások kötelező eleme lesz. Kicsit hasonlóan az energetikai tanúsítványhoz.

Én magam üdvözölném ezt a lépést. Tapasztalataim alapján a tegnap írt események nagyrészt elkerülhetők lennének. Természetesen nincsenek illúzióim, hiszen tudjuk, hogy minden is lehet. De ha az eladó és a vevő kezében is lenne egy leírás az elektromos hálózat állapotáról, akkor nagyon fontos lépést tennénk a biztonság felé.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.