Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamoshálózat!

Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamos hálózat!

Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.

Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló mögé. De ehhez szerelni kéne, és ezt nem csak a tulajdonosok nem szokták engedni, hanem életveszélyes is lehet. Így hát erre nem biztathatok senkit, sőt!

Azonban vannak bizonyos külső jelek, amik utalnak rá, hogy itt bizony még nem volt cserélve a vezeték. Vagy ha cserélve is volt valamennyire, az bizony nem lesz hosszútávú. Ezekről a jelekről fogok készíteni egy rövid videó sorozatot, folyamatosan bővítve.

Az apropót az adja, hogy korábban erről készített videóm és írásaim alapján kerestek meg többen bennünket. Sajnos a múlt heti felmérés bizonyságot adott az új tulajdonosoknak: nem minden arany, ami fénylik.

Azonban egy idejében “elcsípett” nem megfelelő hálózat egyrészt még javítható, másrészt a költségek bizonyos esetekben érvényesíthetőek a régi tulajdonosokkal szemben.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.