Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamoshálózat!

Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamos hálózat!

Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.

Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló mögé. De ehhez szerelni kéne, és ezt nem csak a tulajdonosok nem szokták engedni, hanem életveszélyes is lehet. Így hát erre nem biztathatok senkit, sőt!

Azonban vannak bizonyos külső jelek, amik utalnak rá, hogy itt bizony még nem volt cserélve a vezeték. Vagy ha cserélve is volt valamennyire, az bizony nem lesz hosszútávú. Ezekről a jelekről fogok készíteni egy rövid videó sorozatot, folyamatosan bővítve.

Az apropót az adja, hogy korábban erről készített videóm és írásaim alapján kerestek meg többen bennünket. Sajnos a múlt heti felmérés bizonyságot adott az új tulajdonosoknak: nem minden arany, ami fénylik.

Azonban egy idejében “elcsípett” nem megfelelő hálózat egyrészt még javítható, másrészt a költségek bizonyos esetekben érvényesíthetőek a régi tulajdonosokkal szemben.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)