Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamoshálózat!

Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamos hálózat!

Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.

Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló mögé. De ehhez szerelni kéne, és ezt nem csak a tulajdonosok nem szokták engedni, hanem életveszélyes is lehet. Így hát erre nem biztathatok senkit, sőt!

Azonban vannak bizonyos külső jelek, amik utalnak rá, hogy itt bizony még nem volt cserélve a vezeték. Vagy ha cserélve is volt valamennyire, az bizony nem lesz hosszútávú. Ezekről a jelekről fogok készíteni egy rövid videó sorozatot, folyamatosan bővítve.

Az apropót az adja, hogy korábban erről készített videóm és írásaim alapján kerestek meg többen bennünket. Sajnos a múlt heti felmérés bizonyságot adott az új tulajdonosoknak: nem minden arany, ami fénylik.

Azonban egy idejében “elcsípett” nem megfelelő hálózat egyrészt még javítható, másrészt a költségek bizonyos esetekben érvényesíthetőek a régi tulajdonosokkal szemben.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).