Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamoshálózat!

Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamos hálózat!

Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.

Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló mögé. De ehhez szerelni kéne, és ezt nem csak a tulajdonosok nem szokták engedni, hanem életveszélyes is lehet. Így hát erre nem biztathatok senkit, sőt!

Azonban vannak bizonyos külső jelek, amik utalnak rá, hogy itt bizony még nem volt cserélve a vezeték. Vagy ha cserélve is volt valamennyire, az bizony nem lesz hosszútávú. Ezekről a jelekről fogok készíteni egy rövid videó sorozatot, folyamatosan bővítve.

Az apropót az adja, hogy korábban erről készített videóm és írásaim alapján kerestek meg többen bennünket. Sajnos a múlt heti felmérés bizonyságot adott az új tulajdonosoknak: nem minden arany, ami fénylik.

Azonban egy idejében “elcsípett” nem megfelelő hálózat egyrészt még javítható, másrészt a költségek bizonyos esetekben érvényesíthetőek a régi tulajdonosokkal szemben.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.