Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamoshálózat!

Így veheted észre, hogy fel van-e újítva a villamos hálózat!

Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.

Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló mögé. De ehhez szerelni kéne, és ezt nem csak a tulajdonosok nem szokták engedni, hanem életveszélyes is lehet. Így hát erre nem biztathatok senkit, sőt!

Azonban vannak bizonyos külső jelek, amik utalnak rá, hogy itt bizony még nem volt cserélve a vezeték. Vagy ha cserélve is volt valamennyire, az bizony nem lesz hosszútávú. Ezekről a jelekről fogok készíteni egy rövid videó sorozatot, folyamatosan bővítve.

Az apropót az adja, hogy korábban erről készített videóm és írásaim alapján kerestek meg többen bennünket. Sajnos a múlt heti felmérés bizonyságot adott az új tulajdonosoknak: nem minden arany, ami fénylik.

Azonban egy idejében “elcsípett” nem megfelelő hálózat egyrészt még javítható, másrészt a költségek bizonyos esetekben érvényesíthetőek a régi tulajdonosokkal szemben.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.