Villanyszerelés – csináld magad?

Villanyszerelés - csináld magad?

Azt hiszem ez az a kérdés, amire nem lehet jó választ adni. Ha azt mondom, hogy „persze”, “Do it yourself”, azaz „Csináld magad”, akkor lehet, hogy olyan dologra bíztatok, amire nem szabadna. Nem, mert ezernyi probléma adódhat. Ugyanakkor van létjogosultsága.

Ha pedig azt mondom, hogy hívj inkább szakembert, akkor meg azt gondolhatja a kedves olvasó, hogy “védem a szakmát”. Mert az is igaz, hogy vannak dolgok, amiket kellő odafigyeléssel önmaga is meg tud otthon csinálni az ember, ha van némi affinitása (vonzalma) a barkácsoláshoz.

Bevallom őszintén, én ez utóbbinak vagyok a híve. Egyszerűen csak azért, mert sok esetben ezen a területen nem működik a csináld magad vagy a “távgyógyítás”. Főként mondjuk egy hiba esetén. Átmeneti állapotként el tudom képzelni, hogy bizonyos feltételek mellett akár egy videóhívás keretében megkeressük, és ideiglenesen megjavítjuk a hibát.

De felelősséggel megengedni, hogy a felhasználó belenyúljon bármilyen elektromos berendezésbe és az hosszú távon úgy maradjon? Pláne, ha komolyabb baj előzte meg?

Bár vannak, akik ezt felvállalják, sőt, videók formájában is oktatják. Én azonban szeretek nyugodtan aludni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …