Villanyszerelés – csináld magad?

Villanyszerelés - csináld magad?

Azt hiszem ez az a kérdés, amire nem lehet jó választ adni. Ha azt mondom, hogy “persze”, “Do it yourself”, azaz “Csináld magad”, akkor lehet, hogy olyan dologra bíztatok, amire nem szabadna. Nem, mert ezernyi probléma adódhat. Ugyanakkor van létjogosultsága.

Ha pedig azt mondom, hogy hívj inkább szakembert, akkor meg azt gondolhatja a kedves olvasó, hogy “védem a szakmát”. Mert az is igaz, hogy vannak dolgok, amiket kellő odafigyeléssel önmaga is meg tud otthon csinálni az ember, ha van némi affinitása (vonzalma) a barkácsoláshoz.

Bevallom őszintén, én ez utóbbinak vagyok a híve. Egyszerűen csak azért, mert sok esetben ezen a területen nem működik a csináld magad vagy a “távgyógyítás”. Főként mondjuk egy hiba esetén. Átmeneti állapotként el tudom képzelni, hogy bizonyos feltételek mellett akár egy videóhívás keretében megkeressük, és ideiglenesen megjavítjuk a hibát.

De felelősséggel megengedni, hogy a felhasználó belenyúljon bármilyen elektromos berendezésbe és az hosszú távon úgy maradjon? Pláne, ha komolyabb baj előzte meg?

Bár vannak, akik ezt felvállalják, sőt, videók formájában is oktatják. Én azonban szeretek nyugodtan aludni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.