Villanyszerelés – csináld magad?

Villanyszerelés - csináld magad?

Azt hiszem ez az a kérdés, amire nem lehet jó választ adni. Ha azt mondom, hogy “persze”, “Do it yourself”, azaz “Csináld magad”, akkor lehet, hogy olyan dologra bíztatok, amire nem szabadna. Nem, mert ezernyi probléma adódhat. Ugyanakkor van létjogosultsága.

Ha pedig azt mondom, hogy hívj inkább szakembert, akkor meg azt gondolhatja a kedves olvasó, hogy “védem a szakmát”. Mert az is igaz, hogy vannak dolgok, amiket kellő odafigyeléssel önmaga is meg tud otthon csinálni az ember, ha van némi affinitása (vonzalma) a barkácsoláshoz.

Bevallom őszintén, én ez utóbbinak vagyok a híve. Egyszerűen csak azért, mert sok esetben ezen a területen nem működik a csináld magad vagy a “távgyógyítás”. Főként mondjuk egy hiba esetén. Átmeneti állapotként el tudom képzelni, hogy bizonyos feltételek mellett akár egy videóhívás keretében megkeressük, és ideiglenesen megjavítjuk a hibát.

De felelősséggel megengedni, hogy a felhasználó belenyúljon bármilyen elektromos berendezésbe és az hosszú távon úgy maradjon? Pláne, ha komolyabb baj előzte meg?

Bár vannak, akik ezt felvállalják, sőt, videók formájában is oktatják. Én azonban szeretek nyugodtan aludni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.