Csináld magad villanyszerelés – a folytatás

A tegnapi ‘Villanyszerelés - Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

A tegnapi ‘Villanyszerelés – Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

Sajnos nem tudok ez ellen olyan jó érveket hozni, amivel az ellenkezőjéről egy csapásra meg tudnék győzni bárkit is. Mert látom, hogy mi zajlik a piacon. Látok olyan munkákat, olyan pénzekért, hogy én érzem rosszul magam.

És ilyen esetekben teljesen egyet tudok érteni azzal a felvetéssel: “ezt én is meg tudtam volna csinálni!”. És hát ott állok én, ugyanannak a szakmának a képviselője, és valahogy meg kellene védenem a becsületét. De hát sokszor annyira “ordít” az ellenkezője, hogy nem lehet.

Volt már ilyen időszak, most megint ezt éljük. Teljesen megértem az ilyen esetek tömeges előfordulása után, hogy minden beszélgetés, minden felmérés gyanakvással és bizalmatlansággal kezdődik.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, és a végén az elvégzett munka magáért beszél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.