Csináld magad villanyszerelés – a folytatás

A tegnapi ‘Villanyszerelés - Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

A tegnapi ‘Villanyszerelés – Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

Sajnos nem tudok ez ellen olyan jó érveket hozni, amivel az ellenkezőjéről egy csapásra meg tudnék győzni bárkit is. Mert látom, hogy mi zajlik a piacon. Látok olyan munkákat, olyan pénzekért, hogy én érzem rosszul magam.

És ilyen esetekben teljesen egyet tudok érteni azzal a felvetéssel: “ezt én is meg tudtam volna csinálni!”. És hát ott állok én, ugyanannak a szakmának a képviselője, és valahogy meg kellene védenem a becsületét. De hát sokszor annyira “ordít” az ellenkezője, hogy nem lehet.

Volt már ilyen időszak, most megint ezt éljük. Teljesen megértem az ilyen esetek tömeges előfordulása után, hogy minden beszélgetés, minden felmérés gyanakvással és bizalmatlansággal kezdődik.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, és a végén az elvégzett munka magáért beszél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.