Csináld magad villanyszerelés – a folytatás

A tegnapi ‘Villanyszerelés - Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

A tegnapi ‘Villanyszerelés – Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

Sajnos nem tudok ez ellen olyan jó érveket hozni, amivel az ellenkezőjéről egy csapásra meg tudnék győzni bárkit is. Mert látom, hogy mi zajlik a piacon. Látok olyan munkákat, olyan pénzekért, hogy én érzem rosszul magam.

És ilyen esetekben teljesen egyet tudok érteni azzal a felvetéssel: “ezt én is meg tudtam volna csinálni!”. És hát ott állok én, ugyanannak a szakmának a képviselője, és valahogy meg kellene védenem a becsületét. De hát sokszor annyira “ordít” az ellenkezője, hogy nem lehet.

Volt már ilyen időszak, most megint ezt éljük. Teljesen megértem az ilyen esetek tömeges előfordulása után, hogy minden beszélgetés, minden felmérés gyanakvással és bizalmatlansággal kezdődik.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, és a végén az elvégzett munka magáért beszél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).