Csináld magad villanyszerelés – a folytatás

A tegnapi ‘Villanyszerelés - Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

A tegnapi ‘Villanyszerelés – Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

Sajnos nem tudok ez ellen olyan jó érveket hozni, amivel az ellenkezőjéről egy csapásra meg tudnék győzni bárkit is. Mert látom, hogy mi zajlik a piacon. Látok olyan munkákat, olyan pénzekért, hogy én érzem rosszul magam.

És ilyen esetekben teljesen egyet tudok érteni azzal a felvetéssel: “ezt én is meg tudtam volna csinálni!”. És hát ott állok én, ugyanannak a szakmának a képviselője, és valahogy meg kellene védenem a becsületét. De hát sokszor annyira “ordít” az ellenkezője, hogy nem lehet.

Volt már ilyen időszak, most megint ezt éljük. Teljesen megértem az ilyen esetek tömeges előfordulása után, hogy minden beszélgetés, minden felmérés gyanakvással és bizalmatlansággal kezdődik.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, és a végén az elvégzett munka magáért beszél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.