Csináld magad villanyszerelés – a folytatás

A tegnapi ‘Villanyszerelés - Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

A tegnapi ‘Villanyszerelés – Csináld magad?’ írás felvetette azt a kérdéskört, amire elsőre nem is gondoltam, de nagyon igaz sajnos. Az elszabadult árak, és a különböző rémtörténetek okán az emberek nagyon gyakran hajlanak afelé, hogy ezt is megcsinálják maguknak.

Sajnos nem tudok ez ellen olyan jó érveket hozni, amivel az ellenkezőjéről egy csapásra meg tudnék győzni bárkit is. Mert látom, hogy mi zajlik a piacon. Látok olyan munkákat, olyan pénzekért, hogy én érzem rosszul magam.

És ilyen esetekben teljesen egyet tudok érteni azzal a felvetéssel: “ezt én is meg tudtam volna csinálni!”. És hát ott állok én, ugyanannak a szakmának a képviselője, és valahogy meg kellene védenem a becsületét. De hát sokszor annyira “ordít” az ellenkezője, hogy nem lehet.

Volt már ilyen időszak, most megint ezt éljük. Teljesen megértem az ilyen esetek tömeges előfordulása után, hogy minden beszélgetés, minden felmérés gyanakvással és bizalmatlansággal kezdődik.

Nehéz, de nem lehetetlen feladat, és a végén az elvégzett munka magáért beszél.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.