Boldog Karácsonyt kívánunk!

Nálunk, így Szenteste közeledtével már teljes pompájában világítanak fények. Kati, a feleségem jóvoltából beköltöztek az ablakpárkányra a karácsonyi falu lakói és hamarosan a fánk is ünnepi ruhába öltözik (ez olyan pasis feladat).

A múlt héten folyamatosan kikerültek a karácsonyi égősorok. Múlt hétvégén, advent utolsó vasárnapján például dacoltam a széllel az erkélyen. Legalább megduplázta a felszerelés idejét, de mondjuk az sem segített, hogy szerencsétlenkedtem a rögzítő pöckök elejtésével.

Minden jó, ha a vége jó, egy habkönnyű ebéd, egy kis délutáni pihenés (gyerekként hogy utáltam, mint most a fiam, de felnőttként imádom, ha ledőlhetek 1 órácskára), és nálunk kezdetét veszi az ünnep.

Uzsonnára halászlé, bejgli, család és karácsonyi hangulat.

Boldog karácsonyt kívánunk nektek!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.