Boldog Karácsonyt kívánunk!

Nálunk, így Szenteste közeledtével már teljes pompájában világítanak fények. Kati, a feleségem jóvoltából beköltöztek az ablakpárkányra a karácsonyi falu lakói és hamarosan a fánk is ünnepi ruhába öltözik (ez olyan pasis feladat).

A múlt héten folyamatosan kikerültek a karácsonyi égősorok. Múlt hétvégén, advent utolsó vasárnapján például dacoltam a széllel az erkélyen. Legalább megduplázta a felszerelés idejét, de mondjuk az sem segített, hogy szerencsétlenkedtem a rögzítő pöckök elejtésével.

Minden jó, ha a vége jó, egy habkönnyű ebéd, egy kis délutáni pihenés (gyerekként hogy utáltam, mint most a fiam, de felnőttként imádom, ha ledőlhetek 1 órácskára), és nálunk kezdetét veszi az ünnep.

Uzsonnára halászlé, bejgli, család és karácsonyi hangulat.

Boldog karácsonyt kívánunk nektek!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.