Villanyszerelés – Csináld magad?

Azt hiszem ez az a kérdés, amire nem lehet jó választ adni. Ha azt mondom, persze, “Do it yourself”, akkor lehet olyan dologra bíztatok, amire nem szabadna, mert ezernyi probléma adódhat. Ugyanakkor van létjogosultsága.

Ha pedig azt mondom, hogy hívj inkább szakembert, akkor meg az van, hogy “védem a szakmát”. Mert az is igaz, hogy vannak dolgok, amiket kellő odafigyeléssel önmaga is meg tud otthon csinálni az ember, ha van némi barkács affinitása.

Bevallom őszintén, én ez utóbbinak vagyok a híve. Egyszerűen csak azért, mert sok esetben ezen a területen nem működik a csináld magad vagy “távgyógyítás”. Főként mondjuk egy hiba esetén. Átmeneti állapotként el tudom képzelni, hogy bizonyos feltételek mellett akár egy videóhívás keretében megkeressük és ideiglenesen megjavítjuk a hibát.

De felelősséggel megengedni, hogy a felhasználó belenyúljon bármilyen elektromos berendezésbe és az hosszú távon úgy maradjon? Pláne, ha komolyabb baj előzte meg?

Bár vannak, akik ezt felvállalják, sőt, videók formájában is oktatják. Én azonban szeretek nyugodtan aludni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.