A vidéki élet szépségei

Sokszor találnak meg az interneten keresztül minket, és kérdezik meg: látom maguk profik ebben a panel dologban, vidékre is lejönnek? A válasz ilyenkor mindig egy kérdés: mennyire vidék a vidék?

Mert az utazás és/vagy szállás költségei nem elhanyagolhatók. De ha onnan közelítem meg a kérdést, hogy az egyik nem titkolt célom, hogy minden típusú panelt szerelhessek egyszer, akkor ugye nincs távolság.

Végül is kollégám és jó barátom által jutok most el a héten Veszprémbe, ahol lesz szerencsém a helyi paneldzsungelt feltérképezni. Izgatott és kíváncsi vagyok, hogy egy megyeszékhely panelrengetegje mennyiben különbözik vagy hasonlít a nagy budapesti lakótelepek életviteléhez. Nemcsak maga az épület fontos ilyenkor. Mert persze az is érdekes, hogy ezt vidéki házgyár termelte, és ebből fakadóan a továbbfejlesztett technológia kicsit mást rejt, mint fővárosi társai.

Érdekes lesz munka után megállni majd pár percre, venni egy fagyit vagy még inkább egy citromos jégkását, és bámulni percekig a helyi forgalmat. Nézni, ahogyan az emberek hazaérkeznek, ahogyan kutyát sétáltatnak, ahogyan pár percre, másodpercre “részesei leszünk” egymás életének.

Mert egy panelvillanyszerelőnek, a szürke panelfalak után, a feltöltődéshez néha szüksége egy-egy ilyen szentimentális pillanatra.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.