Villanyautó töltés a hatodikról – nem városi legenda!

Valóban nem. Eddig csak azt hittem ez “urban legend”, azaz városi legenda. Hiszen ki lenne olyan „merész”, hogy egy panel mellett az emeletről a kínai hosszabbítóval az elektromos autóját tölti?

Ottjártamkor (egy jövőbeli felújítandó lakás felmérése volt a feladatom) azért úgy tűnt, hogy régóta használaton kívül van már az ominózus narancssárga hosszabbító.

Kissé ködös-esős idő volt (és siettem is), ezért azt nem kockáztattam, hogy megnézzem, hogy van-e benne áram.

Viccesen nézett ki (és elviekben néz még most is), ha jól emlékszem a hatodik emeletről engedték ki. Korábban már olvastam erről bejegyzésekben (egymástól függetlenül is). Akkor nem a villanyautó töltésével kapcsolatban merült fel a neve. Többen is megerősítették, hogy az árkádok alatt “autószerelő műhely” “üzemel”.

Szóval valószínű, hogy csak a tulajdonos, vagy a szomszédok tudják a pontos okát annak a hosszabbítónak. Mi többiek meg találgathatjuk, és reménykedhetünk abban, hogy nincs áram a szabadon hagyott, földön heverő dugaszoló aljzatban.

Ha minden jól megy, jövőre egy egész hetet töltünk majd ott, és akkor titkos oknyomozó küldetésbe kezdek, és megfigyelem, hogy történik-e valami a narancssárga hosszabbító környékén.

Már persze, ha akkor még ott lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.