Villanyautó töltés a hatodikról – nem városi legenda!

Valóban nem. Eddig csak azt hittem ez “urban legend”, azaz városi legenda. Hiszen ki lenne olyan „merész”, hogy egy panel mellett az emeletről a kínai hosszabbítóval az elektromos autóját tölti?

Ottjártamkor (egy jövőbeli felújítandó lakás felmérése volt a feladatom) azért úgy tűnt, hogy régóta használaton kívül van már az ominózus narancssárga hosszabbító.

Kissé ködös-esős idő volt (és siettem is), ezért azt nem kockáztattam, hogy megnézzem, hogy van-e benne áram.

Viccesen nézett ki (és elviekben néz még most is), ha jól emlékszem a hatodik emeletről engedték ki. Korábban már olvastam erről bejegyzésekben (egymástól függetlenül is). Akkor nem a villanyautó töltésével kapcsolatban merült fel a neve. Többen is megerősítették, hogy az árkádok alatt “autószerelő műhely” “üzemel”.

Szóval valószínű, hogy csak a tulajdonos, vagy a szomszédok tudják a pontos okát annak a hosszabbítónak. Mi többiek meg találgathatjuk, és reménykedhetünk abban, hogy nincs áram a szabadon hagyott, földön heverő dugaszoló aljzatban.

Ha minden jól megy, jövőre egy egész hetet töltünk majd ott, és akkor titkos oknyomozó küldetésbe kezdek, és megfigyelem, hogy történik-e valami a narancssárga hosszabbító környékén.

Már persze, ha akkor még ott lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.