Villanyautó töltés a hatodikról – nem városi legenda!

Valóban nem. Eddig csak azt hittem ez “urban legend”, azaz városi legenda. Hiszen ki lenne olyan „merész”, hogy egy panel mellett az emeletről a kínai hosszabbítóval az elektromos autóját tölti?

Ottjártamkor (egy jövőbeli felújítandó lakás felmérése volt a feladatom) azért úgy tűnt, hogy régóta használaton kívül van már az ominózus narancssárga hosszabbító.

Kissé ködös-esős idő volt (és siettem is), ezért azt nem kockáztattam, hogy megnézzem, hogy van-e benne áram.

Viccesen nézett ki (és elviekben néz még most is), ha jól emlékszem a hatodik emeletről engedték ki. Korábban már olvastam erről bejegyzésekben (egymástól függetlenül is). Akkor nem a villanyautó töltésével kapcsolatban merült fel a neve. Többen is megerősítették, hogy az árkádok alatt “autószerelő műhely” “üzemel”.

Szóval valószínű, hogy csak a tulajdonos, vagy a szomszédok tudják a pontos okát annak a hosszabbítónak. Mi többiek meg találgathatjuk, és reménykedhetünk abban, hogy nincs áram a szabadon hagyott, földön heverő dugaszoló aljzatban.

Ha minden jól megy, jövőre egy egész hetet töltünk majd ott, és akkor titkos oknyomozó küldetésbe kezdek, és megfigyelem, hogy történik-e valami a narancssárga hosszabbító környékén.

Már persze, ha akkor még ott lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán