Világító konnektor!

Világító konnektor!

Ezt a “fícsört” (features: angolszó és képességet, jellemző funkciót jelent) egy véletlen hozta. De brutál jól néz ki csak magában is! Szerintem összeszerelve is vagány lesz! Elmondom a konnektor történetét.

Úgy kezdődött, hogy egy napsütötte délután megszülettem (délután volt Anyu?) … majd villanyt szereltem egy panellakásban. A konyhai dugaljak másik oldalán egy másik helyiség volt. Mivel még nem volt teljesen visszajavítva a hátfal, átengedte a fényt.

Iszonyatosan jól nézett ki, a borongós alkonyati szürkületben a sárga dobozokon átszűrődő halvány világítás a konyhában. Gyorsan készült is róla egy videó.

Ezt meglátva jött az ötlet, hogy ez milyen jól tudna kinézni valamelyik üveg konnektorral, vagy valamelyik olyan dugaljjal, amelyiknek van olyan pereme, ami átlátszó, és esetleg átengedné a fényt.

Szóval a cél adott, szép feladat, nemes, jellemformáló jövőkép. A 230V már ott van, de hogy hogyan és mi fog beleférni a konnektorok mögé, azt még homály fedi.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.