Világító konnektor!

Világító konnektor!

Ezt a “fícsört” (features: angolszó és képességet, jellemző funkciót jelent) egy véletlen hozta. De brutál jól néz ki csak magában is! Szerintem összeszerelve is vagány lesz! Elmondom a konnektor történetét.

Úgy kezdődött, hogy egy napsütötte délután megszülettem (délután volt Anyu?) … majd villanyt szereltem egy panellakásban. A konyhai dugaljak másik oldalán egy másik helyiség volt. Mivel még nem volt teljesen visszajavítva a hátfal, átengedte a fényt.

Iszonyatosan jól nézett ki, a borongós alkonyati szürkületben a sárga dobozokon átszűrődő halvány világítás a konyhában. Gyorsan készült is róla egy videó.

Ezt meglátva jött az ötlet, hogy ez milyen jól tudna kinézni valamelyik üveg konnektorral, vagy valamelyik olyan dugaljjal, amelyiknek van olyan pereme, ami átlátszó, és esetleg átengedné a fényt.

Szóval a cél adott, szép feladat, nemes, jellemformáló jövőkép. A 230V már ott van, de hogy hogyan és mi fog beleférni a konnektorok mögé, azt még homály fedi.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.