Világító konnektor!

Világító konnektor!

Ezt a “fícsört” (features: angolszó és képességet, jellemző funkciót jelent) egy véletlen hozta. De brutál jól néz ki csak magában is! Szerintem összeszerelve is vagány lesz! Elmondom a konnektor történetét.

Úgy kezdődött, hogy egy napsütötte délután megszülettem (délután volt Anyu?) … majd villanyt szereltem egy panellakásban. A konyhai dugaljak másik oldalán egy másik helyiség volt. Mivel még nem volt teljesen visszajavítva a hátfal, átengedte a fényt.

Iszonyatosan jól nézett ki, a borongós alkonyati szürkületben a sárga dobozokon átszűrődő halvány világítás a konyhában. Gyorsan készült is róla egy videó.

Ezt meglátva jött az ötlet, hogy ez milyen jól tudna kinézni valamelyik üveg konnektorral, vagy valamelyik olyan dugaljjal, amelyiknek van olyan pereme, ami átlátszó, és esetleg átengedné a fényt.

Szóval a cél adott, szép feladat, nemes, jellemformáló jövőkép. A 230V már ott van, de hogy hogyan és mi fog beleférni a konnektorok mögé, azt még homály fedi.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.