Profizmus és Lazaság

Profizmus és Lazaság

A kezdetek kezdetén úgy működtünk, hogy felállítottam egy tervet, és nagyon pörögtem rajta, hogy időben minden pontját végrehajtsuk. És persze ha nem sikerült, akkor ideges voltam. Nem az a csapkodós fajta, hanem az a durcás típus.

Végül rá kellett jönnöm, hogy egy panellakásban bármilyen tervet találhat az ember, lesz egy pont, ahol az biztosan borul. Ez lehet már rögtön az elején a bontásnál, vagy akár menet közben, előre nem látható módon.

Ezért egy idő után már tudatosan kalkuláltam ezekkel a szituációkkal, sőt a szituációk szituációjával is. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy most már – külső szemmel nézve is – nemcsak végtelenül profi lett a kivitelezés menete, hanem kellőképpen jól is érzem magam benne.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.