Vegyvédelmi Villanyszerelők

Vegyvédelmi Villanyszerelők

Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor azt hiszed, már mindent láttál. Amikor elhiszed, hogy mindent (is) tudsz. Mondjuk általában ilyenkor beüt a krach, csakhogy az elbizakodottságot egy kicsit visszanyomja.

Szerencsénkre a panelvillanyszerelésben ilyen nincs. Ott még most is úgy kezdünk bele egy lakásba, hogy fel vagyunk készülve arra, hogy nem úgy lesz a hálózat, mint akár az egy szinttel lejjebb felújított lakásban. Ezt a változatosságot szeretem benne, és ez teszi az összes lakást egyedivé.

Ennek ellenére szeretünk érdekes vizekre kirándulni. Általában akkor következik ez be, amikor egy-egy régi elégedett ügyfelünk kéri segítségünket egyéb villanyszerelési feladatokban. Így jutottunk el a jelenlegi “tett helyszínére” is, ahol egy családi ház padlásán dolgozunk, egy egyéb okok miatt félbehagyott munkát segítünk befejezni.

Ilyen esetekben általában igen bátran csapunk a lovak közé, és aztán az első “kapavágásnál” szembesülünk a dolgok hátulütőjével. Itt szerencsére előre tudtuk, hogy mivel is állunk szemben, és mivel nem vagyunk olyan srácok, akik a megígért segítségből kihátrálnak, megoldottuk a feladatot.

A fújt padlás-szigetelés miatt – remélem jól írtam a nevét -, muszáj voltunk beöltözni. Elképesztően menő érzés volt egy ilyen ruhában, és persze lehetett a fotókat küldeni a családnak, meg a kollégáknak.

Én bevallom, a kezdeti vonakodás után igen lelkesen végeztem a rám ruházott tevékenységet. Ez a ruha tényleg nem ereszt át! Igaz ugyan, hogy iszonyú meleg van benne (plusz a padlás sem hideg), de tény hogy nem jut be belülre semmi sem.

Mondjuk igen, be sem jut, de ki sem jut semmi sem. Kivéve a cipzár felett a kapucni szélén, az orrom körül. Na ott igen, ott kijut a levegő. És hát… ha előző este babot vacsoráztál…

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.