A videóban milyen könnyű!

A videóban milyen könnyű

Nemrégiben történt az eset. De aztán egyből kettő is, ami rávilágít a dolgok relatív egyszerűségének bonyolultságára és a Do It Yourself mozgalom előnyeire és hátrányaira.

Az első Anna néni és a krimpelő fogó története (megengedte, hogy megírjam). A szerelvényezés a felújítás után röviddel megtörtént, de nem mindenhez fértünk hozzá, így bizonyos dolgok elmaradtak. Ilyen volt pl. a vezetékes telefon bekötése. Megbeszéltük, hogy jelentkezik egy későbbi időpontban, ha kifestettek és átpakoltak. Bár mondta aznap párszor, hogy ezt azért majd ők majd megoldják.

Végül mégiscsak mi lettünk a „befutók”, mert többszöri próbálkozásra, és egy viszonylag drága fogó beszerzése után sem akart a telefon működni. “Pedig a videóban milyen könnyűnek tűnt!”.

Ami érdekes dolog, hogy az internet szolgáltató emberei sem rendelkeztek a megfelelő szerszámokkal ehhez a művelethez. (Legalábbis telefonon ezt az információt adták.)

Második esetben egy srác magának állt neki több Youtube videó alapján a villanyszerelésnek. A döntés olyan szempontból érthető és védhető is volt, hogy én is (és a többiek is, akiktől még ajánlatot kért) viszonylag távoli időpontot mondtunk neki.

Hogy tulajdonképpen miért minket hívott aztán, azt nem tudom (én balga, nem kérdeztem), de a mi segítségünket kérte. Végül megelégedésre megoldottuk a helyzetet, és megtörtént a felújítás. Többször is elmondta: “Pedig a videóban ez milyen könnyűnek tűnt!”.

Utóbbi eset rávilágított, hogy egy panel felújításánál mennyire fontos a helyismeret, a lehetőségek és adottságok ismerete. Főleg ha az elektromos hálózatról beszélünk!

Lehet könnyebb és hatékonyabb, ha a Do It Yourself videók helyett felkeresel minket, elmondod az igényeidet, mi pedig összesimítjuk a lehetőségekkel. Meghozzuk a megfelelő döntéseket, hogy biztonságos és esztétikus hálózatot építsünk neked, ami minden szempontból megfelel a modern kor kívánalmainak.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.