Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Érdekes időszak előtt állunk. Vagyis hát benne élünk. Figyelemmel kísérem a változásokat, de néha még nekem is túl gyors a tempó. Pedig hát az Y generáció tagjaként azért részben már részesei voltunk ennek.

Az idáig vezető utat mindenképpen végigkövettük: ki közelebbről, ki távolabbról. És most itt van velünk, és elkezdjük használni. A technológiai fejlődés, a virtuális világok felépítése mind-mind komoly lehetőségek. Ha okosan sáfárkodunk az erőforrásainkkal, bizony mindez akár hasznunkra is lehet.

Mondjuk nem igazán látom, hogy mikor fogok virtuálisan villanyt szerelni, de valószínű nem is ez lesz a jövőm. Miért? Mert minden modern elektromos ketyere, berendezés és maga az egész virtuális világ energiával működik. Villamos energiával, amit pedig termelni és továbbítani kell.

Amikor a jövőben várhatóan megszűnő és a helyettük kialakuló új foglalkozásokról olvasok, egy kicsit mindig megnyugszom: jó lóra tettem. Majdnem azt mondhatom: amíg lesz villany, a villanyszerelés is örök. Hiszen, ahogy a szakmában mondani szokás, “dróton dzsal a petró”, és valakinek majd mindig értenie kell hozzá.

Addig is, amíg kialakulnak az új dolgok körülöttünk, mi kiaknázzuk az új területek adta lehetőségeket: “Várj egy picit, visszahívlak! Felmegyek a tetőre, ott jobb a térerő!”. És pár pillanat, és HOPP, már bent is vagyok a virtuális irodámban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …