Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Érdekes időszak előtt állunk. Vagyis hát benne élünk. Figyelemmel kísérem a változásokat, de néha még nekem is túl gyors a tempó. Pedig hát az Y generáció tagjaként azért részben már részesei voltunk ennek.

Az idáig vezető utat mindenképpen végigkövettük: ki közelebbről, ki távolabbról. És most itt van velünk, és elkezdjük használni. A technológiai fejlődés, a virtuális világok felépítése mind-mind komoly lehetőségek. Ha okosan sáfárkodunk az erőforrásainkkal, bizony mindez akár hasznunkra is lehet.

Mondjuk nem igazán látom, hogy mikor fogok virtuálisan villanyt szerelni, de valószínű nem is ez lesz a jövőm. Miért? Mert minden modern elektromos ketyere, berendezés és maga az egész virtuális világ energiával működik. Villamos energiával, amit pedig termelni és továbbítani kell.

Amikor a jövőben várhatóan megszűnő és a helyettük kialakuló új foglalkozásokról olvasok, egy kicsit mindig megnyugszom: jó lóra tettem. Majdnem azt mondhatom: amíg lesz villany, a villanyszerelés is örök. Hiszen, ahogy a szakmában mondani szokás, “dróton dzsal a petró”, és valakinek majd mindig értenie kell hozzá.

Addig is, amíg kialakulnak az új dolgok körülöttünk, mi kiaknázzuk az új területek adta lehetőségeket: “Várj egy picit, visszahívlak! Felmegyek a tetőre, ott jobb a térerő!”. És pár pillanat, és HOPP, már bent is vagyok a virtuális irodámban.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.