Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Várj egy picit, felmegyek a tetőre

Érdekes időszak előtt állunk. Vagyis hát benne élünk. Figyelemmel kísérem a változásokat, de néha még nekem is túl gyors a tempó. Pedig hát az Y generáció tagjaként azért részben már részesei voltunk ennek.

Az idáig vezető utat mindenképpen végigkövettük: ki közelebbről, ki távolabbról. És most itt van velünk, és elkezdjük használni. A technológiai fejlődés, a virtuális világok felépítése mind-mind komoly lehetőségek. Ha okosan sáfárkodunk az erőforrásainkkal, bizony mindez akár hasznunkra is lehet.

Mondjuk nem igazán látom, hogy mikor fogok virtuálisan villanyt szerelni, de valószínű nem is ez lesz a jövőm. Miért? Mert minden modern elektromos ketyere, berendezés és maga az egész virtuális világ energiával működik. Villamos energiával, amit pedig termelni és továbbítani kell.

Amikor a jövőben várhatóan megszűnő és a helyettük kialakuló új foglalkozásokról olvasok, egy kicsit mindig megnyugszom: jó lóra tettem. Majdnem azt mondhatom: amíg lesz villany, a villanyszerelés is örök. Hiszen, ahogy a szakmában mondani szokás, “dróton dzsal a petró”, és valakinek majd mindig értenie kell hozzá.

Addig is, amíg kialakulnak az új dolgok körülöttünk, mi kiaknázzuk az új területek adta lehetőségeket: “Várj egy picit, visszahívlak! Felmegyek a tetőre, ott jobb a térerő!”. És pár pillanat, és HOPP, már bent is vagyok a virtuális irodámban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.