Benne vagyunk a rendes kerékvágásban

Benne vagyunk a rendes kerékvágásban

Azt mondják, hogy “ami nem öl meg, az megerősít”. A székelyek ezt kiegészítik: „Kivéve a medve. Mert az megöl”

Persze fontos a megfelelő nézőpont, viszont azt hiszem, van benne igazság. Ennél durvább évkezdést elképzelni sem lehet.

Múlt héten végre visszazökkent minden a régi-új kerékvágásba. Persze ilyen események után sosem lesz már semmi sem az, ami volt. De megtapasztaltam, hogy milyen ereje van egy összetartó közösségnek, és hogy sokszor onnan jön a segítség, ahonnan nem is számítasz rá.

Elmondhatatlan, hogy mennyire jó “hasonszőrű” emberekkel együtt dolgozni. És mennyire jó segíteni őket egyre jobbá és jobbá válni, még ha ők ezt nem is érzik. Micsoda ereje van egy embernek, ha a megfelelő csapat áll a háta mögött! De ez egy másik történet.

Az elmúlt időszak “láthatatlan” munkája is elkezdett beérni, megintcsak várakozásaimon felül. Tényleg elmondhatatlan érzés látni, hogy ha valamit kitűzöl és dolgozol érte, megteszed a megfelelő dolgokat, amiket meg kell tenni, akkor bizony oda jutsz, ahová szeretnél.

Szerencsére minden visszatért a rendes kerékvágásba.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.