Van, aki kincset keres, mi vártúrán az elektromos hálózatok után kutatunk

Van, aki kincset keres, mi vártúrán az elektromos hálózatok után kutatunk

Sok embernek még nem meséltem, de imádom a várakat. Amikor csak tehetem, nyaralás alatt 1-2 várat, vagy várromot megnézünk. Meglepő, hogy mennyi vár, illetve várat magán hordozó magaslat van idehaza.

Sokat nem lehet tudni róluk, átfogó kutatás vagy komolyabb régészeti feltárás a szűkös kapacitások miatt nem valósult meg. Nekem van erről egy elképzelésem, de ezt hosszú lenne leírni.

De visszatérve a várakhoz: sok helyen megjelentek korábban a kincskeresők, akik fémdetektorokkal, vagy a hagyományos “ássunk gödröt, oszt majd lesz valami” elven próbáltak kincset találni.

Mi magunk nem ezért látogatjuk a várakat. Bár kimondottan vonz az ódon kőfalak robosztus világa, és az elképzelt középkori életvitel. Igazán érdekes megoldásokat lehet látni az elektromosság terén. Amikor két korszakot (“feszültségmentes” és “feszültség alatti” időszak) próbálnak autentikusan összehozni.

Vannak vicces és vannak okos megoldások. Vannak szép és vannak szinte életveszélyes megoldások. Vannak gyönyörű kiemelések és vannak túlzó megjelenítések. Villanyszerelő szemmel izgalmas néha visszatérni 1-2-3 év múlva is akár, hogy mi változott. Erről idén több videót is készítünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.