Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott …

Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott ...

…ott egyszerűen megoldjuk ezt a gondot: vettem egy mini napelemet (telefontöltős, USB csatlakozós, kis teljesítményű), kaptam hozzá még egy riasztóhoz való mini akkumulátort (ezt majd még össze kell hozni), és ezt beszereljük az autóba.

Olyan helyre nem terveztünk hosszabb időre menni, ahol nincs áram. Persze az is igaz, hogy a programok többsége inkább aktív lesz mint passzív. De ezeken az aktív történéseken is “muszáj” lesz fényképezni, ami általában telefonnal történik. Ami ugye energiát igényel, és meríti az aksit.

Amit aztán két helyszín között tölteni kell. Amire pedig tökéletes megoldás lesz a riasztó akkumulátora (meg egy tartalék powerbank a biztonság kedvéért). Az elképzelés az, hogy amíg állunk, töltjük az akksit napelemről, menet közben pedig az akksiról a telefonokat. Tapasztalatom szerint így gyorsabban fel lehet tölteni, mint szivargyújtóról.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.