Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott …

Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott ...

…ott egyszerűen megoldjuk ezt a gondot: vettem egy mini napelemet (telefontöltős, USB csatlakozós, kis teljesítményű), kaptam hozzá még egy riasztóhoz való mini akkumulátort (ezt majd még össze kell hozni), és ezt beszereljük az autóba.

Olyan helyre nem terveztünk hosszabb időre menni, ahol nincs áram. Persze az is igaz, hogy a programok többsége inkább aktív lesz mint passzív. De ezeken az aktív történéseken is “muszáj” lesz fényképezni, ami általában telefonnal történik. Ami ugye energiát igényel, és meríti az aksit.

Amit aztán két helyszín között tölteni kell. Amire pedig tökéletes megoldás lesz a riasztó akkumulátora (meg egy tartalék powerbank a biztonság kedvéért). Az elképzelés az, hogy amíg állunk, töltjük az akksit napelemről, menet közben pedig az akksiról a telefonokat. Tapasztalatom szerint így gyorsabban fel lehet tölteni, mint szivargyújtóról.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.