Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott …

Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott ...

…ott egyszerűen megoldjuk ezt a gondot: vettem egy mini napelemet (telefontöltős, USB csatlakozós, kis teljesítményű), kaptam hozzá még egy riasztóhoz való mini akkumulátort (ezt majd még össze kell hozni), és ezt beszereljük az autóba.

Olyan helyre nem terveztünk hosszabb időre menni, ahol nincs áram. Persze az is igaz, hogy a programok többsége inkább aktív lesz mint passzív. De ezeken az aktív történéseken is “muszáj” lesz fényképezni, ami általában telefonnal történik. Ami ugye energiát igényel, és meríti az aksit.

Amit aztán két helyszín között tölteni kell. Amire pedig tökéletes megoldás lesz a riasztó akkumulátora (meg egy tartalék powerbank a biztonság kedvéért). Az elképzelés az, hogy amíg állunk, töltjük az akksit napelemről, menet közben pedig az akksiról a telefonokat. Tapasztalatom szerint így gyorsabban fel lehet tölteni, mint szivargyújtóról.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …