Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott …

Áram nélküli helyre nem megyünk, ahol pedig nincs ott ...

…ott egyszerűen megoldjuk ezt a gondot: vettem egy mini napelemet (telefontöltős, USB csatlakozós, kis teljesítményű), kaptam hozzá még egy riasztóhoz való mini akkumulátort (ezt majd még össze kell hozni), és ezt beszereljük az autóba.

Olyan helyre nem terveztünk hosszabb időre menni, ahol nincs áram. Persze az is igaz, hogy a programok többsége inkább aktív lesz mint passzív. De ezeken az aktív történéseken is “muszáj” lesz fényképezni, ami általában telefonnal történik. Ami ugye energiát igényel, és meríti az aksit.

Amit aztán két helyszín között tölteni kell. Amire pedig tökéletes megoldás lesz a riasztó akkumulátora (meg egy tartalék powerbank a biztonság kedvéért). Az elképzelés az, hogy amíg állunk, töltjük az akksit napelemről, menet közben pedig az akksiról a telefonokat. Tapasztalatom szerint így gyorsabban fel lehet tölteni, mint szivargyújtóról.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.