Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

A lényeg egyébként az, hogy a tegnapi írásban említett idősebb szakember egyértelműen állást foglalt a szénerőművek mellett. (jól olvastok: SZÉN és nem szél, még ha az autocorrect ki is akarná javítani) Nézőpontja szerint az ország egyetlen saját tulajdonú energiatermelő forrása a hazai kőszén.

Olcsóbbnak és gyorsabbnak gondolja lignit erőművek építését, és a kitermelés beindítását.

Itt mondjuk volt a gondolatmenetében egy általam nehezményezett kijelentés: sajnos nincs munkaerő, nincs aki lemenjen a bányába a szénért. Tehát hiába ez lenne a megoldás, ha több fronton is problémás a dolog, és emiatt több szempontból is kivitelezhetetlen.

Miután ezt így megtárgyaltam négyszemközt önmagammal (szemüveges vagyok), néhány percen belül már jött is a bejegyzés: “Borbála napi megemlékezés a Bányász emlékműnél
Pilisszentivánon”
. Hopp, no ez érdekes. Gyors keresés: Solymár bányászat.

“A Solymár-akna a Pilisi-szénmedence Nagykovácsi, Pilisszentiván, Pilisvörösvár és Solymár közigazgatási területe alatt elterülő szén mezejének egyik jelentős szénbányája volt” […]

“A Pest megyei Pilisszentiván térségében először 1849-ben találtak barnaszenet, s a következő években meg is indult a rendszeres szénbányászat a térségben. Az 1890-es évek végén egy gazdag szénlelőhelybe mélyítették a község külterületén az Erzsébet-aknát, amely egészen az 1920-as évekig bőséges széntermelésre biztosított lehetőséget.” […]

“A pilisi szénbányászat néhány évvel a háború után lendült fel ismét, a Jóreménység-altáró 1948-as megnyitásával; az altáróhoz a rakodó pályaudvar felső rakodószintjétől építettek ki 500 milliméteres nyomközű, villamosított kisvasutat. […] A vonalon a Ganz Vagon- és Gépgyár által gyártott, görgős rúd áramszedővel ellátott, 550 volt egyen feszültséggel üzemelő mozdonyok végezték a szénszállítást.”

Magam sem gondoltam volna, hogy kőszén lelőhely környékén élünk. Szerencsére gazdagon vannak dokumentálva (képekkel és leírásokkal) az egykori bányászati tevékenység nyomai. Érdemes lesz ilyen szemmel is sétálni, túrázni a környéken, hogy a még meglévő és el nem tüntetett nyomokat megnézhessük.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Nagyon durva a munkatempónk

“Megkaptam” már többször is, és értetlenül állok ezen kijelentés előtt. Szinte folyamatosan piszkálnak vele és kérdezik: minek “hajtunk” ennyire?

Villany Péter

Te is úgy táncolsz, ahogy fütyülnek?

A múlt heti festős sztori írása közben gondolkoztam ezen, majd közvetlen utána egy pólófelirat jött szembe a neten. Véletlenek ugyebár nincsenek, így hát írnom kell róla, hogy miért is nem hallgatunk zenét munka közben.

Villany Péter

„Rázd meg, rázd meg, rázd meg jól a…”

…a fát”. Vagy a festőt. Ez a történet is régi (persze ez viszonyítás kérdése), és még pályafutásomnak nagyon az elején játszódott. Akkor még sokszor úgy gondoltam, hogy biztosan én rontottam el valamit, vagy az általam kivitelezett dolgokkal van probléma.