Társasházi kalandok

Felmerült az ötlet, hogy egy külön sorozatot lehetne indítani a különböző történetekből. Viszonylag sok minden történik velünk a mindennapokban, ami nem kapcsolható össze szorosan a villanyszereléssel vagy a munkálatokkal, viszont érdeklődésre adhat számot.

Ilyen volt például a sivító esete (amit azóta se tudtam meg, hogy mire gondolt a gondnok), de ide sorolható Mirr-murr, a telepi macska esete is. Egészen sok olyan apróság van, olyan történetek, amik ott zajlanak előttünk, körülöttünk.

Például múlt héten derült ki számomra, hogy Rozsdafarkú madár költözött be a pincébe. A társasház ezen részének előkészítési munkálatait már hetekkel korábban elvégeztük. Hallottam a hangos csipogást időnként, és – mivel a lakóhelyemen is van tapasztalatom velük kapcsolatban – láttam is őket a környéken. Csütörtökön még farkasszemet is néztem az egyik fiókával, aki éppen az ablakpárkányon ült. De pénteken, mikor a végleges simításokat végeztem a területen, már nem voltak ott.

A netről találtam: “A fiatalok 14-17 napos korukban hagyják el a fészket, de zavarás esetén ez az idő 11-12 napra is lerövidülhet.”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mikor én a dobozokat és a hornyokat csináltam, már ott voltak.

Fuuu, szegények nyelhették a port rendesen, ami a takarításnál felverődött. És a sitt egy része pont mellettük, a régi lefolyócső helyén került le az alagsorba, ahonnan könnyebb volt kivinni a szemétdombra.

Olyan ügyesen elbújtak, hogy nem vettem észre, és nem gondoltam, hogy ott vannak. De kibírták. Lehet hogy ezentúl még nagyobb odafigyelésre van szükség, hogy ne okozzunk felesleges szenvedést?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.