Társasházi kalandok

Felmerült az ötlet, hogy egy külön sorozatot lehetne indítani a különböző történetekből. Viszonylag sok minden történik velünk a mindennapokban, ami nem kapcsolható össze szorosan a villanyszereléssel vagy a munkálatokkal, viszont érdeklődésre adhat számot.

Ilyen volt például a sivító esete (amit azóta se tudtam meg, hogy mire gondolt a gondnok), de ide sorolható Mirr-murr, a telepi macska esete is. Egészen sok olyan apróság van, olyan történetek, amik ott zajlanak előttünk, körülöttünk.

Például múlt héten derült ki számomra, hogy Rozsdafarkú madár költözött be a pincébe. A társasház ezen részének előkészítési munkálatait már hetekkel korábban elvégeztük. Hallottam a hangos csipogást időnként, és – mivel a lakóhelyemen is van tapasztalatom velük kapcsolatban – láttam is őket a környéken. Csütörtökön még farkasszemet is néztem az egyik fiókával, aki éppen az ablakpárkányon ült. De pénteken, mikor a végleges simításokat végeztem a területen, már nem voltak ott.

A netről találtam: “A fiatalok 14-17 napos korukban hagyják el a fészket, de zavarás esetén ez az idő 11-12 napra is lerövidülhet.”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mikor én a dobozokat és a hornyokat csináltam, már ott voltak.

Fuuu, szegények nyelhették a port rendesen, ami a takarításnál felverődött. És a sitt egy része pont mellettük, a régi lefolyócső helyén került le az alagsorba, ahonnan könnyebb volt kivinni a szemétdombra.

Olyan ügyesen elbújtak, hogy nem vettem észre, és nem gondoltam, hogy ott vannak. De kibírták. Lehet hogy ezentúl még nagyobb odafigyelésre van szükség, hogy ne okozzunk felesleges szenvedést?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.