Társasházi kalandok

Felmerült az ötlet, hogy egy külön sorozatot lehetne indítani a különböző történetekből. Viszonylag sok minden történik velünk a mindennapokban, ami nem kapcsolható össze szorosan a villanyszereléssel vagy a munkálatokkal, viszont érdeklődésre adhat számot.

Ilyen volt például a sivító esete (amit azóta se tudtam meg, hogy mire gondolt a gondnok), de ide sorolható Mirr-murr, a telepi macska esete is. Egészen sok olyan apróság van, olyan történetek, amik ott zajlanak előttünk, körülöttünk.

Például múlt héten derült ki számomra, hogy Rozsdafarkú madár költözött be a pincébe. A társasház ezen részének előkészítési munkálatait már hetekkel korábban elvégeztük. Hallottam a hangos csipogást időnként, és – mivel a lakóhelyemen is van tapasztalatom velük kapcsolatban – láttam is őket a környéken. Csütörtökön még farkasszemet is néztem az egyik fiókával, aki éppen az ablakpárkányon ült. De pénteken, mikor a végleges simításokat végeztem a területen, már nem voltak ott.

A netről találtam: “A fiatalok 14-17 napos korukban hagyják el a fészket, de zavarás esetén ez az idő 11-12 napra is lerövidülhet.”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mikor én a dobozokat és a hornyokat csináltam, már ott voltak.

Fuuu, szegények nyelhették a port rendesen, ami a takarításnál felverődött. És a sitt egy része pont mellettük, a régi lefolyócső helyén került le az alagsorba, ahonnan könnyebb volt kivinni a szemétdombra.

Olyan ügyesen elbújtak, hogy nem vettem észre, és nem gondoltam, hogy ott vannak. De kibírták. Lehet hogy ezentúl még nagyobb odafigyelésre van szükség, hogy ne okozzunk felesleges szenvedést?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).