SZOMSZÉDOK teleregény, ahogy én nézem

Szomszédok teleregény, ahogy én nézem

Időnként elfog a nosztalgia, és bizony meg kell, hogy nézzek egy-egy SZOMSZÉDOK epizódot. Ma már a mai szememmel sok minden viccesnek hat, de én amúgy is különleges szemüvegen keresztül nézem az epizódokat. Villanyszerelő szemüveggel.

Be kell vallanom így utólag, hogy bizony volt egy időszak, majdnem 10 évvel ezelőtt, amikor először Gazdagréten dolgoztunk (talán pont a Szomszédok tömbje mellett), elég sok epizódot megnéztem, hogy látszanak-e a lakásban a különböző megoldások.

És hát látszottak. Ritkán előkerült a lakás elosztója az ajtó felett vagy valamelyik oldalfalon. A kapcsolókból 2 fajta volt: az mindig látszik (igaz azt nem figyeltem még meg, hogy kinél milyen színűek). Viszont konnektort az nem nagyon látni. Egyrészt ritkán készült felvétel annyira lent, másrészt a bútorok javarészt takarták már akkor is a kiállásokat.

A közösségi terek is érdekesek. A folyosókon, a bejáratnál is jól látszik minden elektromos dolog, és a pincehelységben is falon kívül. A Gábor-Gábor stúdióban főleg a lámpákkal operáltak, ott nagyjából csak azt az egy szobát látjuk folyamatosan (a tükör melletiek állandóan működtek).

Lenke néni áruháza még az első részek kezdetén érdekes: főleg a raktári jeleneteknél látszanak a régi kapcsolótáblák. Volt szerencsém ilyet leszerelni, érdekes berendezés. Az abszolút kedvencem az Alkotás presszó: a bejárati ajtó felett balra található az elosztó. Ha egyszer oda jutsz, hogy megnézel egy epizódot, és mutatják benne Alma munkahelyét érdemes megfigyelni. Elég komoly.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.