SZOMSZÉDOK teleregény, ahogy én nézem

Szomszédok teleregény, ahogy én nézem

Időnként elfog a nosztalgia, és bizony meg kell, hogy nézzek egy-egy SZOMSZÉDOK epizódot. Ma már a mai szememmel sok minden viccesnek hat, de én amúgy is különleges szemüvegen keresztül nézem az epizódokat. Villanyszerelő szemüveggel.

Be kell vallanom így utólag, hogy bizony volt egy időszak, majdnem 10 évvel ezelőtt, amikor először Gazdagréten dolgoztunk (talán pont a Szomszédok tömbje mellett), elég sok epizódot megnéztem, hogy látszanak-e a lakásban a különböző megoldások.

És hát látszottak. Ritkán előkerült a lakás elosztója az ajtó felett vagy valamelyik oldalfalon. A kapcsolókból 2 fajta volt: az mindig látszik (igaz azt nem figyeltem még meg, hogy kinél milyen színűek). Viszont konnektort az nem nagyon látni. Egyrészt ritkán készült felvétel annyira lent, másrészt a bútorok javarészt takarták már akkor is a kiállásokat.

A közösségi terek is érdekesek. A folyosókon, a bejáratnál is jól látszik minden elektromos dolog, és a pincehelységben is falon kívül. A Gábor-Gábor stúdióban főleg a lámpákkal operáltak, ott nagyjából csak azt az egy szobát látjuk folyamatosan (a tükör melletiek állandóan működtek).

Lenke néni áruháza még az első részek kezdetén érdekes: főleg a raktári jeleneteknél látszanak a régi kapcsolótáblák. Volt szerencsém ilyet leszerelni, érdekes berendezés. Az abszolút kedvencem az Alkotás presszó: a bejárati ajtó felett balra található az elosztó. Ha egyszer oda jutsz, hogy megnézel egy epizódot, és mutatják benne Alma munkahelyét érdemes megfigyelni. Elég komoly.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán