Hogyan néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala?

Hogy néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala

Mi az a matatófal? Tulajdonképpen egy fa gyúródeszka, amire mindenféle dolgot felszerelhetünk (fogantyúk, zárak, kapcsolók), amivel gyermekünk szívesen játszik. Tulajdonképpen a TV őskori változata. És még hasznos is.

Amikor divatba jött, úgy emlékszem, hogy elsősorban arra találták ki, hogy lekösse a gyermek figyelmét, hasznosan töltse az időt. De későbbi kutatások során kiderült, a matatófallal segíthetjük a gyermekünk finommotorikus és koordinációs készségeinek fejlődését.

Most hogy nézegettem ebben a témában a keresőt (fix, hogy délutántól minden 2. hirdetésben ezt akarnak majd eladni nekem), most már igazi biznisz épült rá. Különböző korosztályoknak, különböző nehézségű feladatok: ismerkedhetnek a számokkal, betűkkel, és még ki tudja mivel.

Nálunk ez azért egyszerűbb volt: én abból “főztem”, ami itthon volt. És hát mi van itthon sok egy villanyszerelőnek? Bizony: villanyszerelős kütyük. Úgyhogy a pár megmaradt IKEÁ-s fogantyú mellett a falat elsősorban a konnektor, a kapcsoló, dugvilla és egy elosztódoboz dominálja.

Természetesen az elosztóban kismegszakítók kaptak helyet, és az ujjacskák erősítésére egy kőkori FI-relé, amit még nekem is kihívás felkapcsolni. Hanga lányom rájöhetett valami trükkre, mert neki ez nagyon egyszerűen megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.