Hogyan néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala?

Hogy néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala

Mi az a matatófal? Tulajdonképpen egy fa gyúródeszka, amire mindenféle dolgot felszerelhetünk (fogantyúk, zárak, kapcsolók), amivel gyermekünk szívesen játszik. Tulajdonképpen a TV őskori változata. És még hasznos is.

Amikor divatba jött, úgy emlékszem, hogy elsősorban arra találták ki, hogy lekösse a gyermek figyelmét, hasznosan töltse az időt. De későbbi kutatások során kiderült, a matatófallal segíthetjük a gyermekünk finommotorikus és koordinációs készségeinek fejlődését.

Most hogy nézegettem ebben a témában a keresőt (fix, hogy délutántól minden 2. hirdetésben ezt akarnak majd eladni nekem), most már igazi biznisz épült rá. Különböző korosztályoknak, különböző nehézségű feladatok: ismerkedhetnek a számokkal, betűkkel, és még ki tudja mivel.

Nálunk ez azért egyszerűbb volt: én abból “főztem”, ami itthon volt. És hát mi van itthon sok egy villanyszerelőnek? Bizony: villanyszerelős kütyük. Úgyhogy a pár megmaradt IKEÁ-s fogantyú mellett a falat elsősorban a konnektor, a kapcsoló, dugvilla és egy elosztódoboz dominálja.

Természetesen az elosztóban kismegszakítók kaptak helyet, és az ujjacskák erősítésére egy kőkori FI-relé, amit még nekem is kihívás felkapcsolni. Hanga lányom rájöhetett valami trükkre, mert neki ez nagyon egyszerűen megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.