Hogyan néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala?

Hogy néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala

Mi az a matatófal? Tulajdonképpen egy fa gyúródeszka, amire mindenféle dolgot felszerelhetünk (fogantyúk, zárak, kapcsolók), amivel gyermekünk szívesen játszik. Tulajdonképpen a TV őskori változata. És még hasznos is.

Amikor divatba jött, úgy emlékszem, hogy elsősorban arra találták ki, hogy lekösse a gyermek figyelmét, hasznosan töltse az időt. De későbbi kutatások során kiderült, a matatófallal segíthetjük a gyermekünk finommotorikus és koordinációs készségeinek fejlődését.

Most hogy nézegettem ebben a témában a keresőt (fix, hogy délutántól minden 2. hirdetésben ezt akarnak majd eladni nekem), most már igazi biznisz épült rá. Különböző korosztályoknak, különböző nehézségű feladatok: ismerkedhetnek a számokkal, betűkkel, és még ki tudja mivel.

Nálunk ez azért egyszerűbb volt: én abból “főztem”, ami itthon volt. És hát mi van itthon sok egy villanyszerelőnek? Bizony: villanyszerelős kütyük. Úgyhogy a pár megmaradt IKEÁ-s fogantyú mellett a falat elsősorban a konnektor, a kapcsoló, dugvilla és egy elosztódoboz dominálja.

Természetesen az elosztóban kismegszakítók kaptak helyet, és az ujjacskák erősítésére egy kőkori FI-relé, amit még nekem is kihívás felkapcsolni. Hanga lányom rájöhetett valami trükkre, mert neki ez nagyon egyszerűen megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.