Hogyan néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala?

Hogy néz ki Villany Péter gyerekeinek matatófala

Mi az a matatófal? Tulajdonképpen egy fa gyúródeszka, amire mindenféle dolgot felszerelhetünk (fogantyúk, zárak, kapcsolók), amivel gyermekünk szívesen játszik. Tulajdonképpen a TV őskori változata. És még hasznos is.

Amikor divatba jött, úgy emlékszem, hogy elsősorban arra találták ki, hogy lekösse a gyermek figyelmét, hasznosan töltse az időt. De későbbi kutatások során kiderült, a matatófallal segíthetjük a gyermekünk finommotorikus és koordinációs készségeinek fejlődését.

Most hogy nézegettem ebben a témában a keresőt (fix, hogy délutántól minden 2. hirdetésben ezt akarnak majd eladni nekem), most már igazi biznisz épült rá. Különböző korosztályoknak, különböző nehézségű feladatok: ismerkedhetnek a számokkal, betűkkel, és még ki tudja mivel.

Nálunk ez azért egyszerűbb volt: én abból “főztem”, ami itthon volt. És hát mi van itthon sok egy villanyszerelőnek? Bizony: villanyszerelős kütyük. Úgyhogy a pár megmaradt IKEÁ-s fogantyú mellett a falat elsősorban a konnektor, a kapcsoló, dugvilla és egy elosztódoboz dominálja.

Természetesen az elosztóban kismegszakítók kaptak helyet, és az ujjacskák erősítésére egy kőkori FI-relé, amit még nekem is kihívás felkapcsolni. Hanga lányom rájöhetett valami trükkre, mert neki ez nagyon egyszerűen megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).