Sokan foglalnak hosszú távra időpontot

Be kell vallanom, hogy az év első hetében furcsa érzéseim voltak. Ennek elsősorban két oka volt. Az egyik az én lelki békém, a másik azok a válság jelek (bár lehet inkább visszaesést mondanék), amik mellett nem mehetünk el azért szó nélkül.

Az a helyzet, hogy az elmúlt év ragyogóan sikerült mind szakmai, mind emberi szempontból. Megtaláltam azt az utat, amit ennek kis cégnek járnia kell. Berendezkedtünk a hirtelen változások kezelésére, sokféle lehetőséget dolgoztam ki a jövőnk biztosítására. Tisztában vagyok vele, hogy nincs 100% biztonság a rajtunk kívülálló okok ellensúlyozására, mert bármikor történhet bármi.

De megnyugvással tölt el a gondolat, hogy léteznek és tesztelhetünk mélységében olyan megoldásokat, amik segítenek. És természetesen nem szabad elmennem szó nélkül amellett, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik nagyon magas szinten képviselik azt a minőséget, amit számomra a villanyszerelés jelent.

A lelki békém tehát sikeresen megőrződött, sőt olyan szinten eresztettem le az év végére és az ünnepekre, hogy csak na. Az első olyan év volt, hogy mindent igazán lezártunk, és már a közvetlen ünnepi készülődés is nyugalomban telt. Talán már túl idillikusan is, de jól esett és kellett nagyon.

Ebből csöppentem bele aztán a január első heti valóságba: körülöttem panaszáradat hegyek.

Szóval most, hogy lassan eltelt egy hónap, még reálisabban látszanak a folyamatok. Ami biztos, hogy ahogy 2022-es év második felétől, megint csak relatív rövid távra lehet pontosan tervezni. (A hangsúly a pontosan szón van.) És a változásokra fel kell készülni, lehet, hogy lesznek (gondoljunk csak bele, mennyi minden történt “villany” fronton az elmúlt évben).

És hogy mit hoz a jövő? Kíváncsian és felkészülten várom.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.