Segítség! Szökik az áram!

Tipikus eset a mostani. Úgy érzem és úgy is gondolom, hogy félve a lehetséges tetemes költségektől, sokan egészen addig nem hívnak szakembert, amíg már olyan mértékű a probléma, hogy az olcsón kezelhetetlen.

– Mikor kezdődött?

– “Ó, úgy 3 vagy 4 éve éreztünk egy pici égett szagot a nappaliban. Nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. A konnektorból elment az áram, aztán megszűnt ez a jelenség.”

– 3-4 éve nem működik, nincs benne áram? 3-4 éve?

– “Igen. Talán egy éve volt, hogy abból a másik oldali kettőből is eltűnt. Ezt úgy vettük észre, hogy nem ment a klíma. Kihívtuk a klímaszerelőt megnézetni (még volt garancia rá), de megállapította, hogy a klíma tökéletesen jó. Egy hosszabbítóval bedugta a kapcsoló alatti dugaljba.”

– És égett szagot nem éreztek itt az előszobában?

– “Nem tudom, nem hiszem. Aztán a kisszoba, majd a hálószoba konnektorai mentek tönkre, végül a kapcsoló alatti sem működik már 2 hónapja. Most mintha valami néha ciripelne az ajtó feletti dobozban.”

– A bejárati ajtó felett a lakáselosztó szekrényre gondol?

– “Igen arra, nem ismerem én az ilyen szakszavakat. Szóval látja, most hosszabbítózunk a konyhából a hálóba, meg a fürdőből a nappaliba. A lámpák működnek. A kis szobában a lámpánál lévő konnektorra tettünk egy olyan speciális elosztót, onnan most jól működik. (Ez a tipikus T elosztó – a szerkesztő). Igaz, a lámpa is ég mindig, mert csak akkor van benne áram, de éjszakára a fiam kitekeri az izzót.”

– És szeretnének elektromos sütőt a konyhába?

– “Igen, ha elbírja a hálózat. Pont ott van a dugalj a pult felett, az tökéletes helyen van. Lehet kéne bele olyan dupla aljzat vagy mi, mert most a hosszabbító elfoglalja. Abból a hármasból megy most a hálószoba is. Szóval meg lehet ezt csinálni valahogy? És mennyibe fog kerülni?”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán