Az okosításnak nincsenek korlátai

Gondoltátok volna, hogy Európa országaiban csak minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz? Vagy inkább: gondoltátok volna, hogy Európa országaiban már minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz?

Ugye mennyire nem mindegy, hogyan tesszük fel a kérdést? De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy egy kutatás szerint az európai otthonok 18%-ban már megtalálható olyan eszköz vagy kütyü, amit mai szóval, divatosan smartnak hívhatunk.

A kutatás azt közölte, hogy 2027-re (a cikk írásához képest kb. 5 évre) ez a szám 40% lesz. Hogy pontosan hogyan jutott erre az eredményre, azt nem részletezte, de okos eszközök alatt értette pl. a robotporszívót, robotfűnyírót, stb.

Főként azokról az eszközökről írt a cikk (és én is így értettem), amik megkönnyítik a mindennapjainkat, és vagy önmaguk tanulnak folyamatosan, vagy egyszerűen beprogramozhatók bizonyos feladatok elvégzésére.

Apropó. Tudtátok, hogy a Tesla okos háziállat etetőket és itatókat is gyárt? Na jó, elárulom, ez a Tesla, nem az a Tesla, és főként panellakások kaputelefonjai esetén találkozhattok a nevével. Készült erről egy rövid videóm is, hamarosan megosztom veletek.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.