Az okosításnak nincsenek korlátai

Gondoltátok volna, hogy Európa országaiban csak minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz? Vagy inkább: gondoltátok volna, hogy Európa országaiban már minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz?

Ugye mennyire nem mindegy, hogyan tesszük fel a kérdést? De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy egy kutatás szerint az európai otthonok 18%-ban már megtalálható olyan eszköz vagy kütyü, amit mai szóval, divatosan smartnak hívhatunk.

A kutatás azt közölte, hogy 2027-re (a cikk írásához képest kb. 5 évre) ez a szám 40% lesz. Hogy pontosan hogyan jutott erre az eredményre, azt nem részletezte, de okos eszközök alatt értette pl. a robotporszívót, robotfűnyírót, stb.

Főként azokról az eszközökről írt a cikk (és én is így értettem), amik megkönnyítik a mindennapjainkat, és vagy önmaguk tanulnak folyamatosan, vagy egyszerűen beprogramozhatók bizonyos feladatok elvégzésére.

Apropó. Tudtátok, hogy a Tesla okos háziállat etetőket és itatókat is gyárt? Na jó, elárulom, ez a Tesla, nem az a Tesla, és főként panellakások kaputelefonjai esetén találkozhattok a nevével. Készült erről egy rövid videóm is, hamarosan megosztom veletek.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Itt a távfűtés vége? Indul a villanyfűtés!

Itt első körben arról szerettem volna írni, hogy ha lassan véget ér a távfűtés időszaka, akkor hidegebb idő esetén bizony mindenhol előkerülnek az elektromos radiátorok és a bazi nagy hősugárzók, és ezek majd jól szétégetik a régi, nem megfelelően karbantartott elektromos hálózatot.

Villany Péter

Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.