Az okosításnak nincsenek korlátai

Gondoltátok volna, hogy Európa országaiban csak minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz? Vagy inkább: gondoltátok volna, hogy Európa országaiban már minden 5-ik háztartásban található valamilyen okoseszköz?

Ugye mennyire nem mindegy, hogyan tesszük fel a kérdést? De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy egy kutatás szerint az európai otthonok 18%-ban már megtalálható olyan eszköz vagy kütyü, amit mai szóval, divatosan smartnak hívhatunk.

A kutatás azt közölte, hogy 2027-re (a cikk írásához képest kb. 5 évre) ez a szám 40% lesz. Hogy pontosan hogyan jutott erre az eredményre, azt nem részletezte, de okos eszközök alatt értette pl. a robotporszívót, robotfűnyírót, stb.

Főként azokról az eszközökről írt a cikk (és én is így értettem), amik megkönnyítik a mindennapjainkat, és vagy önmaguk tanulnak folyamatosan, vagy egyszerűen beprogramozhatók bizonyos feladatok elvégzésére.

Apropó. Tudtátok, hogy a Tesla okos háziállat etetőket és itatókat is gyárt? Na jó, elárulom, ez a Tesla, nem az a Tesla, és főként panellakások kaputelefonjai esetén találkozhattok a nevével. Készült erről egy rövid videóm is, hamarosan megosztom veletek.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán