Gáztűzhelyes panelfűtés

Találkoztam ezzel már korábban is. Körülbelül 2 éve voltam egy ingatlant felmérni elektromos felújítási szempontból egy esős (és meglepően hideg) október elejei napon, kora reggel.

Mivel magam szeretek korán járni a városban, néha a lakás megtekintéseket is ide, munka elé teszem. Általában az a tapasztalat, hogy ez mindenkinek tökéletes, nem vesz el a napból.

Szóval volt ez a felmérés, és a saroklakás elég hidegnek bizonyult. Több ablak, (még) szigeteletlen paneltömb. Aztán meglepődtem, mert én még ilyet nem láttam: mind a 4 gázrózsa full lánggal égett, és “ontotta” a meleget!!!

Még egy kis ventilátorral rá is segítettek, hogy jobban kijöjjön onnan a meleg. És csak megkérdeztem, hogy ezt most hogyan és miért, mire elmondták, hogy fűtés még nincs, és amúgy is ezek a lakások nagyon hidegek. Idézem: “ezekben az időszakokban ezen a módon fűtjük fel a lakást”.

Aztán a múlt héten egy mások helyen megint összefutottam ezzel, de most brutál lángon égett a gázfőzőlap. Hogy nagyobb legyen a meleg, a néni levette azokat a kupakokat!!!

És ő is egy kis hajszárító szerű eszközzel fújta tovább a nappalijába a meleg levegőt.

Életveszélyesnek nézett ki, ezért szóltam is a tulajdonosnak, de ő is tudott már a dologról. Sajnos hiába szigetelt a panel, ha a nyílászárók nincsenek cserélve, a régi fa ablakkeretek mellett szökik a levegő….

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.