Random munka hétvégén

Random munka hétvégén

Hogy a határidők mennyire rugalmasan kezelendők egy nagyobb építkezésen, az eddig sem volt titok számomra. Ki ekkor jön, ki akkor amikor tud, csúszás van… de hogy korábban történjen minden? Na ez nagyon furcsa… de nézzük az elejéről:

Minden úgy kezdődött még májusban, hogy a cél augusztus közepe. Ez volt az az időpont, amire kényelmesen azt tudtam mondani, hogy ebben a formában, ebben a felállásban biztonsággal vállalni tudom.

Aztán az alapok készítésekor néha 20-an is voltunk az építkezésen. S mivel látványosan jól haladt minden, a második héten már július 31-e lett az átadás dátuma. Ami nem volt akkora probléma, mert a tervek szerint a szerelések idejei úgyis ide estek.

Aztán múlt hét szerdán, mint derült égből villámcsapás: új határidő: július 20! Mély levegő, kifúj, mély levegő, kifúj, mély levegő, kifúj. Elmorzsoltam magamban néhány nyomdafestéket nem tűrő kötőszót, és hümmögtem becsülettel.

Tragédia nincs, de azért így egy kicsit nehezebb a helyzet, és sajnos be kell áldozni néhány vasárnapot. A jó oldalát nézve, ezeken a napokon rajtam kívül aztán tényleg senki nincs, és így a haladás is számottevőbb.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán