Profizmus humorral vegyítve

Profizmus humorral vegyítve

Ezekben az igazi nyári napokban igazán élmény egy panellakásban dolgozni. Nincs ott nagy forróság? A vasbeton nem szívja magába a meleget? Hogy lehet bírni? Jönnek a kérdések.

Joggal gondolhatnátok (vagy legalábbis hírből biztosan hallottátok), hogy nagyon-nagyon meleg van. És ez igaz is, de a lakások típusától függ. Azokban a lakásokban, ahol az ablakok egy irányba néznek, és szinte egész nap süti őket a nap: na itt kemények a napok.

A délutáni órák az igazán elviselhetetlenek: egyrészt akkor van a legmelegebb, másrészt mi is fáradunk. Ezekben az időszakokban szokott elgurulni a gyógyszer, de nem a rossz értelemben.

Szerencsére a kollégák a munka mellett igazi humormókusok, és ezért nem áll távol tőlük egy kis poénkodás.

Természetesen legtöbbször a főnök vérét szívják, de néha akadnak igazán szívet melengető móka. Minél jobban süt a nap, annál jobb a vicc.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)