Bizalmas információk Kati titkos küldetéséről

Bizalmas információk Kati titkos küldetéséről

A kivitelezés előtt mindig megtervezem az adott hálózatot, s utána már a munkafolyamatok aprólékos, napra, sőt akár órákra lebontott kialakítását végzem. Egy ilyen alkalommal került elő, hogy végül is a természet is létrehoz hálózatokat.

Tulajdonképpen nálunk Kati tervezi a kerti munkák időzítését, mikor mit és hogyan és legfőképp hova kell elültetni. Ez gyakorlatilag az a tervezés, ami az alapja a villanyszerelésnek is.

Amikor elvetjük a magokat, majd abból élő növény lesz, a növény szállítószövetei gyakorlatilag az elektromos hálózat vezetékeinek felelnek meg. Mindkét esetben fontos volt a tervezés: lesz-e megfelelő vízellátás (jó helyre vetettünk-e), tud-e elég energiát szállítani a vezeték (megfelelő-e a mérete).

A legszembetűnőbb rész a két területen: a levelek fotoszintetizálása és a napelem “áram készítése”. Mindkettő a nap energiáját hasznosítja, és mindkettő esetében fontos, hogy a megfelelő helyre kerüljön mind a növény, mind a napelem.

Úgyhogy van sok összecsengés a kertészet és a villanyászat között. Érdekes lenne ennek mentén megpróbálni a különböző folyamatokat is analogizálni, azaz párhuzamba állítani.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.