Panelban lakni menő

Panelban lakni menő

Több összetevője is van annak, ha az ember panellakást vásárol, de érdekes megközelítésekkel is találkozik az ember. Sok fiatal vásárolt az utóbbi időben panellakást.

Megerősítenek benne, hogy bár vannak hátrányai egy-egy ilyen épületnek, de nagyon sok helyen igen komfortosan lehet élni a lakótelepeken. Helyben van minden: boltok, intézmények, kiváló közlekedés.

Ami kritikán aluli, arról az autótulajdonosok tudnak mesélni. Néhány helyen annyira élhetetlen gépkocsival létezni (most az ingyenes parkolás idején meg pláne), annyira nincs hely, hogy hihetetlen.

Többen elmondják, hogy stabilabbnak (megbízhatóbbnak) érezték az egész épületet a hasonló kategóriájú téglaépítésűekkel szemben. És sokan, akik egy újabb építésűt is megengedhettek volna maguknak, inkább vásárolnak egy jó helyen lévő panelt, és a különbséget a saját ízlésű felújításra költik.

Kicsit olyan érzésem van – a különböző felújítós csoportok megjelenésével -, hogy egy “kié lett szebb” és “ki kap több lájkot a panellakására” verseny alakult ki.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.