Panelban lakni menő

Panelban lakni menő

Több összetevője is van annak, ha az ember panellakást vásárol, de érdekes megközelítésekkel is találkozik az ember. Sok fiatal vásárolt az utóbbi időben panellakást.

Megerősítenek benne, hogy bár vannak hátrányai egy-egy ilyen épületnek, de nagyon sok helyen igen komfortosan lehet élni a lakótelepeken. Helyben van minden: boltok, intézmények, kiváló közlekedés.

Ami kritikán aluli, arról az autótulajdonosok tudnak mesélni. Néhány helyen annyira élhetetlen gépkocsival létezni (most az ingyenes parkolás idején meg pláne), annyira nincs hely, hogy hihetetlen.

Többen elmondják, hogy stabilabbnak (megbízhatóbbnak) érezték az egész épületet a hasonló kategóriájú téglaépítésűekkel szemben. És sokan, akik egy újabb építésűt is megengedhettek volna maguknak, inkább vásárolnak egy jó helyen lévő panelt, és a különbséget a saját ízlésű felújításra költik.

Kicsit olyan érzésem van – a különböző felújítós csoportok megjelenésével -, hogy egy “kié lett szebb” és “ki kap több lájkot a panellakására” verseny alakult ki.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.