Panelban lakni menő

Panelban lakni menő

Több összetevője is van annak, ha az ember panellakást vásárol, de érdekes megközelítésekkel is találkozik az ember. Sok fiatal vásárolt az utóbbi időben panellakást.

Megerősítenek benne, hogy bár vannak hátrányai egy-egy ilyen épületnek, de nagyon sok helyen igen komfortosan lehet élni a lakótelepeken. Helyben van minden: boltok, intézmények, kiváló közlekedés.

Ami kritikán aluli, arról az autótulajdonosok tudnak mesélni. Néhány helyen annyira élhetetlen gépkocsival létezni (most az ingyenes parkolás idején meg pláne), annyira nincs hely, hogy hihetetlen.

Többen elmondják, hogy stabilabbnak (megbízhatóbbnak) érezték az egész épületet a hasonló kategóriájú téglaépítésűekkel szemben. És sokan, akik egy újabb építésűt is megengedhettek volna maguknak, inkább vásárolnak egy jó helyen lévő panelt, és a különbséget a saját ízlésű felújításra költik.

Kicsit olyan érzésem van – a különböző felújítós csoportok megjelenésével -, hogy egy “kié lett szebb” és “ki kap több lájkot a panellakására” verseny alakult ki.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.