Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Régi vágyam, és egy ideig kicsit háttérbe is szorult, hogy az elektromos eszközök áramfelvételét másodperc alapon tudjam mérni, és ezt utána akár egy grafikonon megjeleníteni.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy adott lakásban a teljesítménybővítés (értsd: több áramot, ezáltal több gépet tudjon valaki használni) bizonyos okok miatt nem lehetséges, vagy nagyon költséges.

Ezekben az esetekben segíthet az, ha pontosan tudjuk és látjuk, hogy adott gépek és használatuk pontosan mennyi energiát igényelnek, és ezt le is tudjuk mérni. Mert ez segíthet eldönteni, hogy kell-e kompromisszumot kötni (kevesebb gép), felhasználásuk módját megválasztani (nem mehet egyszerre pl. mosógép és sütő), vagyis az elképzelésünknek megfelelően kialakíthatunk mindent.

Sok wifis/rádiós/bluetooth dugaljat kipróbáltam már, de egyik sem tudta maradéktalanul az általam elvárt tulajdonságokat. Most hogy eltelt kb. 1 év az előző próbálkozásom óta, úgy tűnik fejlődtek annyit a dolgok, hogy ez is megvalósítható lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Amikor az ajánlásból baj lesz

Minden jól sikerült munka után felmerül az ügyfeleink részéről, hogy miért is nem alapítunk generálkivitelező csapatot, mert ha mindenki olyan profin csinálta volna a dolgát, mint mi, akkor minden rendben lett volna.

Villany Péter

Úgy élsz ahogy a gimnáziumban elképzelted?

Nagyon szeretek munka közben különböző hanganyagokat (újabban pedig podcast-eket) hallgatni. Főleg tanulni szeretek így (van amit előre én mondok fel magamnak), akár szakmai, akár egyéb dolgokról legyen szó.