Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Régi vágyam, és egy ideig kicsit háttérbe is szorult, hogy az elektromos eszközök áramfelvételét másodperc alapon tudjam mérni, és ezt utána akár egy grafikonon megjeleníteni.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy adott lakásban a teljesítménybővítés (értsd: több áramot, ezáltal több gépet tudjon valaki használni) bizonyos okok miatt nem lehetséges, vagy nagyon költséges.

Ezekben az esetekben segíthet az, ha pontosan tudjuk és látjuk, hogy adott gépek és használatuk pontosan mennyi energiát igényelnek, és ezt le is tudjuk mérni. Mert ez segíthet eldönteni, hogy kell-e kompromisszumot kötni (kevesebb gép), felhasználásuk módját megválasztani (nem mehet egyszerre pl. mosógép és sütő), vagyis az elképzelésünknek megfelelően kialakíthatunk mindent.

Sok wifis/rádiós/bluetooth dugaljat kipróbáltam már, de egyik sem tudta maradéktalanul az általam elvárt tulajdonságokat. Most hogy eltelt kb. 1 év az előző próbálkozásom óta, úgy tűnik fejlődtek annyit a dolgok, hogy ez is megvalósítható lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.