Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Régi vágyam, és egy ideig kicsit háttérbe is szorult, hogy az elektromos eszközök áramfelvételét másodperc alapon tudjam mérni, és ezt utána akár egy grafikonon megjeleníteni.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy adott lakásban a teljesítménybővítés (értsd: több áramot, ezáltal több gépet tudjon valaki használni) bizonyos okok miatt nem lehetséges, vagy nagyon költséges.

Ezekben az esetekben segíthet az, ha pontosan tudjuk és látjuk, hogy adott gépek és használatuk pontosan mennyi energiát igényelnek, és ezt le is tudjuk mérni. Mert ez segíthet eldönteni, hogy kell-e kompromisszumot kötni (kevesebb gép), felhasználásuk módját megválasztani (nem mehet egyszerre pl. mosógép és sütő), vagyis az elképzelésünknek megfelelően kialakíthatunk mindent.

Sok wifis/rádiós/bluetooth dugaljat kipróbáltam már, de egyik sem tudta maradéktalanul az általam elvárt tulajdonságokat. Most hogy eltelt kb. 1 év az előző próbálkozásom óta, úgy tűnik fejlődtek annyit a dolgok, hogy ez is megvalósítható lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).