Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Okos fogyasztásmérőt tesztelek

Régi vágyam, és egy ideig kicsit háttérbe is szorult, hogy az elektromos eszközök áramfelvételét másodperc alapon tudjam mérni, és ezt utána akár egy grafikonon megjeleníteni.

Vannak olyan helyzetek, amikor egy adott lakásban a teljesítménybővítés (értsd: több áramot, ezáltal több gépet tudjon valaki használni) bizonyos okok miatt nem lehetséges, vagy nagyon költséges.

Ezekben az esetekben segíthet az, ha pontosan tudjuk és látjuk, hogy adott gépek és használatuk pontosan mennyi energiát igényelnek, és ezt le is tudjuk mérni. Mert ez segíthet eldönteni, hogy kell-e kompromisszumot kötni (kevesebb gép), felhasználásuk módját megválasztani (nem mehet egyszerre pl. mosógép és sütő), vagyis az elképzelésünknek megfelelően kialakíthatunk mindent.

Sok wifis/rádiós/bluetooth dugaljat kipróbáltam már, de egyik sem tudta maradéktalanul az általam elvárt tulajdonságokat. Most hogy eltelt kb. 1 év az előző próbálkozásom óta, úgy tűnik fejlődtek annyit a dolgok, hogy ez is megvalósítható lesz.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.