Délutáni feltöltődés gyerekekkel: “Ne legyél szomorú, nézd meg a videót!”

Délutáni feltöltődés gyerekekkel: "Ne legyél szomorú, nézd meg a videót!"

Bizonyára feltűnt nektek, hogy megjelent pár horgászós kép a gyerekekkel. Nos igen, végre rászántam magam: ha már itt egy tó, közel hozzánk (nem is csak egy, hanem több!), akkor menjünk végre pecázni.

Szóval horgászeszközök már adottak voltak, engedély a zsebben, csali-etetőanyag beszerezve, és ha úgy érek haza a városból hétköznapokon, akkor este még kiugrunk egy kicsit “lógatni”.

Matyi fiam is nagyon szereti ezt, és ő már azért ügyes. Bár még nem mindig érzi, hogy mikor kell bevágni, ha kapás van, de azért panaszom nem lehet, ügyesen fejlődik ebben is. És hát halat is fog rendesen, nagyokat is akaszt.

Történt, hogy akasztott egy nagy halat, amire először azt hitte beakadt valahova (mert nem bírta tekerni). Aztán az akadó elindult, és azért elég gyorsan a part közelébe sikerült terelni. Itt kezdődött a probléma, ugyanis én, mint jó apa, egy kézzel videóztam, egy kézzel meg szákoltam (az a nagy merítőháló)… volna, de a hal nem fért bele. Nagy volt.

Sajnos eltört a horog, a hal “lelépett”, Matyi pedig igen szomorú volt. Odamentem, megöleltem, és mondtam neki, nézd itt a videó, nézzétek meg, látszik, hogy mekkora. Ne bánkódj, úgyis vissza dobtuk volna. Megnézték ott helyben vagy háromszor, és még lelkesebb horgászok lettek.

Két nap múlva ugyanez a szitu csak fordítva: spiccbottal akasztottam valami nagyot, de mivel megint videóztam közben, a halat meg fél kézzel kevésbé tudtam kontrollálni, nagyjából 5 perc után szakadt a zsinór a gyenge pontján. Szomorú is, meg frusztrált is voltam, de Matyi megmentett: odajött, megsimogatott: “Ne bánkódj apa, nézd meg a videót, hidd el, jobban leszel. Úgyis vissza dobtuk volna!”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)