Délutáni feltöltődés gyerekekkel: „Ne legyél szomorú, nézd meg a videót!”

Délutáni feltöltődés gyerekekkel: "Ne legyél szomorú, nézd meg a videót!"

Bizonyára feltűnt nektek, hogy megjelent pár horgászós kép a gyerekekkel. Nos igen, végre rászántam magam: ha már itt egy tó, közel hozzánk (nem is csak egy, hanem több!), akkor menjünk végre pecázni.

Szóval horgászeszközök már adottak voltak, engedély a zsebben, csali-etetőanyag beszerezve, és ha úgy érek haza a városból hétköznapokon, akkor este még kiugrunk egy kicsit “lógatni”.

Matyi fiam is nagyon szereti ezt, és ő már azért ügyes. Bár még nem mindig érzi, hogy mikor kell bevágni, ha kapás van, de azért panaszom nem lehet, ügyesen fejlődik ebben is. És hát halat is fog rendesen, nagyokat is akaszt.

Történt, hogy akasztott egy nagy halat, amire először azt hitte beakadt valahova (mert nem bírta tekerni). Aztán az akadó elindult, és azért elég gyorsan a part közelébe sikerült terelni. Itt kezdődött a probléma, ugyanis én, mint jó apa, egy kézzel videóztam, egy kézzel meg szákoltam (az a nagy merítőháló)… volna, de a hal nem fért bele. Nagy volt.

Sajnos eltört a horog, a hal “lelépett”, Matyi pedig igen szomorú volt. Odamentem, megöleltem, és mondtam neki, nézd itt a videó, nézzétek meg, látszik, hogy mekkora. Ne bánkódj, úgyis vissza dobtuk volna. Megnézték ott helyben vagy háromszor, és még lelkesebb horgászok lettek.

Két nap múlva ugyanez a szitu csak fordítva: spiccbottal akasztottam valami nagyot, de mivel megint videóztam közben, a halat meg fél kézzel kevésbé tudtam kontrollálni, nagyjából 5 perc után szakadt a zsinór a gyenge pontján. Szomorú is, meg frusztrált is voltam, de Matyi megmentett: odajött, megsimogatott: “Ne bánkódj apa, nézd meg a videót, hidd el, jobban leszel. Úgyis vissza dobtuk volna!”

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.