Így közlekedek okosan Budapesten

Így közlekedek okosan Budapesten

Az utóbbi időben egy kicsit kibillentem az egyensúlyomból. Én egy olyan pali vagyok, aki szereti megtervezni a dolgait előre, és szereti azokat pontról pontra precízen végrehajtani.

Ezt tanítom a kollégáimnak is, még akkor is, ha tudom, hogy ezt néha feleslegesnek és nyűgnek élik és ítélik meg. Sajnos időnként én is beleesem abba a hibába, hogy az önteltségem (amit az évek és a tapasztalat táplálnak) miatt elhiszem, nekem már enélkül is megy. Természetesen ilyenkor történnek a legnagyobb pofára esések, és a rövidebb-hosszabb túlórák.

Nincs ez másként a közlekedésben sem. Félig vidékiként a budapesti közlekedés mondjuk mindig is a vesszőparipám volt, de jó tervezéssel általában ki lehet iktatni a késéseket. Általában minden napom előre megtervezett, órára pontosan lebontva.

A reggeli és napon belüli utazás ugyanúgy előre tervezve van (ráhagyással), minden távolság navigációs appal ellenőrizve. Sokat tud segíteni a mai technológia, ha okosan használja az ember. A napközbeni indulások előtt mindig újra ellenőrzöm az útvonalat és a forgalmat, így biztosan lehet tudni az esetleges lezárásokról.

Természetesen vannak vis maior szituációk, de azért ezek száma egy adott éven belül is elenyésző. Sokat köszönhetek ez ügyben a hajnali kiszállítói múltamnak, ahol a hatékonyságot az előre meghatározott útvonallal akár a duplájára is lehetett növelni.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panel-régészet: aranybányára leltünk

Az elmúlt év vége, és az idei év egyértelműen a “lakott” lakásokról szól. Hogy mások is így hívják-e, azt nem tudom, de nálunk ez a szó jelenti azt a típusú felújítást, amikor a tulajdonosok “benne laknak” az ingatlanban.

Villany Péter

Hogyan égessük szét a hálózatot?

Nincs jobb szó rá, minthogy egyik pillanatról a másikra gyakorlatilag “berobbant a nyár”. Ilyenkor mindig rengeteg telefont kapunk, ahogyan az előző években is, hogy klímát szeretnénk, ehhez kéne ellenőrizni a hálózatot, bírja-e.

Villany Péter

Tampere: Az álom, a munka és az odavezető út

Azt gondoltam ideje írni egy kisebb összefoglalót. Sajnos a folyamatos közvetítés nem igazán sikerült, sőt… Az az igazság, hogy folyamatosan olyan élményekben volt részünk, és olyan “egyben voltunk” a hellyel, hogy a telefon csak fotók alkalmával került elő, és a közösségi média sem kapott szinte semmilyen figyelmet.