Négyből három karácsonyfa égősor életveszélyes

Négyből három karácsonyfa égősor életveszélyes

Nemrég kaptam egy cikket Katitól, a feleségemtől és egyben a cégben jobb kezemtől, amiben a fenti állítást közölték. Kíváncsi voltam, hogy igaz-e, ezért utánaolvastam a hivatalos forrásnak is. Az eredmény sajnos valóban lesújtó.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Mechanikai és Villamos Laboratóriuma hosszú évek óta vizsgálja a szezonális termékeket annak érdekében, hogy a veszélyesek kiszűrésével elejét vegye a baleseteknek.

Pontos információt nem találtam erről, de idén több, mint valószínű az olcsóbb, és az egyszerűbb helyekről beszerezhető karácsonyi díszvilágítások kerültek sorra. Túl nagy mintáról nem beszélhetünk, hiszen 31 különböző terméket vizsgáltak arra nézve, hogy megfelelnek-e a szigorú szabványoknak, szabályoknak.

Az információk szerint 24-nél találtak valamilyen kifogásolható hibát. Leggyakrabban az áramütés veszélye (a kelleténél vékonyabb vezeték, nem megfelelő szigetelés) és tűz kialakulásának lehetősége a fő probléma, de a hiányzó CE jelölés is általános. 21 esetben vissza is kell hívni a termékeket a vásárlóktól.

Ezért ha esetleg felmerül benned a gyanú, hogy ilyen veszélyes karácsonyi terméket vásároltál, ellenőrizd a mellékelt PDF-ben, hogy neked van-e ilyen. Ha igen, ne használd és vidd vissza!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az ügyfél nem gyóntatópap

Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki nem olyan régen felhívott. Megkérdezte, hogy esetleg tudok-e számára munkát. Elmesélte, hogy az elmúlt időszakban nagyon nehéz az élete, egyszerűen eltűntek az ügyfelek.

Villany Péter

Ionizáló hajszárító – az érzés, amikor megvág az áram

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.