Négyből három karácsonyfa égősor életveszélyes

Négyből három karácsonyfa égősor életveszélyes

Nemrég kaptam egy cikket Katitól, a feleségemtől és egyben a cégben jobb kezemtől, amiben a fenti állítást közölték. Kíváncsi voltam, hogy igaz-e, ezért utánaolvastam a hivatalos forrásnak is. Az eredmény sajnos valóban lesújtó.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Mechanikai és Villamos Laboratóriuma hosszú évek óta vizsgálja a szezonális termékeket annak érdekében, hogy a veszélyesek kiszűrésével elejét vegye a baleseteknek.

Pontos információt nem találtam erről, de idén több, mint valószínű az olcsóbb, és az egyszerűbb helyekről beszerezhető karácsonyi díszvilágítások kerültek sorra. Túl nagy mintáról nem beszélhetünk, hiszen 31 különböző terméket vizsgáltak arra nézve, hogy megfelelnek-e a szigorú szabványoknak, szabályoknak.

Az információk szerint 24-nél találtak valamilyen kifogásolható hibát. Leggyakrabban az áramütés veszélye (a kelleténél vékonyabb vezeték, nem megfelelő szigetelés) és tűz kialakulásának lehetősége a fő probléma, de a hiányzó CE jelölés is általános. 21 esetben vissza is kell hívni a termékeket a vásárlóktól.

Ezért ha esetleg felmerül benned a gyanú, hogy ilyen veszélyes karácsonyi terméket vásároltál, ellenőrizd a mellékelt PDF-ben, hogy neked van-e ilyen. Ha igen, ne használd és vidd vissza!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán