Amikor lopják az időnket

Amikor lopják az időnket

Az év utolsó hónapja két dolgot mutatott meg igazán. Az egyik az, hogy a sietség, és emiatt a kapkodás nem vezet sehová, és igazán kellemetlen helyzetbe hoz mindenkit.

A másik – amit egyébként sokan tudnak -, ha nem megfelelő szakembert választanak, akkor ott bajok lesznek. Nem feltétlenül nagyok, de legalább bosszantóak. Legalábbis számunkra.

Ehhez kapcsolódóan pici megjegyzésként, hihetetlen a 21. században, de igaz: simán versenyelőny a piacon, ha pontosan ott vagy, ha pontosan kész vagy, ha tudod menedzselni a folyamatokat. De tényleg, úgy igazán.

Látva, hogy egyes emberek milyen munkákat adnak ki a kezükből, én simán árat kell, hogy emeljek. Azt hiszem el kell, hogy kérjem a mások által el nem végzett feladatok után a pénzt. Vagy a mások hibájának javítása utánit. Neki már nincs ideje visszajönni, mert költözni kell, átadni kell, nincs idő, nincs idő.

Most nagyon őszintén kérdezem: mit tudsz ilyenkor csinálni? Így az utolsó utáni pillanatokban? Karácsony előtt? Mikor már senki nem tud senkihez fordulni?

Mit teszel: hazamész, vagy veszel egy mély levegőt és megoldod? Mások helyett…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.