Amikor lopják az időnket

Amikor lopják az időnket

Az év utolsó hónapja két dolgot mutatott meg igazán. Az egyik az, hogy a sietség, és emiatt a kapkodás nem vezet sehová, és igazán kellemetlen helyzetbe hoz mindenkit.

A másik – amit egyébként sokan tudnak -, ha nem megfelelő szakembert választanak, akkor ott bajok lesznek. Nem feltétlenül nagyok, de legalább bosszantóak. Legalábbis számunkra.

Ehhez kapcsolódóan pici megjegyzésként, hihetetlen a 21. században, de igaz: simán versenyelőny a piacon, ha pontosan ott vagy, ha pontosan kész vagy, ha tudod menedzselni a folyamatokat. De tényleg, úgy igazán.

Látva, hogy egyes emberek milyen munkákat adnak ki a kezükből, én simán árat kell, hogy emeljek. Azt hiszem el kell, hogy kérjem a mások által el nem végzett feladatok után a pénzt. Vagy a mások hibájának javítása utánit. Neki már nincs ideje visszajönni, mert költözni kell, átadni kell, nincs idő, nincs idő.

Most nagyon őszintén kérdezem: mit tudsz ilyenkor csinálni? Így az utolsó utáni pillanatokban? Karácsony előtt? Mikor már senki nem tud senkihez fordulni?

Mit teszel: hazamész, vagy veszel egy mély levegőt és megoldod? Mások helyett…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).