Amikor lopják az időnket

Amikor lopják az időnket

Az év utolsó hónapja két dolgot mutatott meg igazán. Az egyik az, hogy a sietség, és emiatt a kapkodás nem vezet sehová, és igazán kellemetlen helyzetbe hoz mindenkit.

A másik – amit egyébként sokan tudnak -, ha nem megfelelő szakembert választanak, akkor ott bajok lesznek. Nem feltétlenül nagyok, de legalább bosszantóak. Legalábbis számunkra.

Ehhez kapcsolódóan pici megjegyzésként, hihetetlen a 21. században, de igaz: simán versenyelőny a piacon, ha pontosan ott vagy, ha pontosan kész vagy, ha tudod menedzselni a folyamatokat. De tényleg, úgy igazán.

Látva, hogy egyes emberek milyen munkákat adnak ki a kezükből, én simán árat kell, hogy emeljek. Azt hiszem el kell, hogy kérjem a mások által el nem végzett feladatok után a pénzt. Vagy a mások hibájának javítása utánit. Neki már nincs ideje visszajönni, mert költözni kell, átadni kell, nincs idő, nincs idő.

Most nagyon őszintén kérdezem: mit tudsz ilyenkor csinálni? Így az utolsó utáni pillanatokban? Karácsony előtt? Mikor már senki nem tud senkihez fordulni?

Mit teszel: hazamész, vagy veszel egy mély levegőt és megoldod? Mások helyett…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.