Napelemista kalandok – Megjött a napelem!

Végülis „csak” két hónap volt, ugyanakkor a jelen pillanatban azt gondolom, hogy én voltam a naiv. Szeretem az összeesküvés elméleteket, meg is írtam az elképzelésemet múlt hét hétfőn arról, hogy szerintem mi lehet a késés oka. Ugyanakkor minden jó, ha jó a vége.

Szállításnál pár apróság elkerülte a figyelmemet. Így utólag be kell vallanom, hogy ténylegesen úgy ugrottam neki ennek a projektnek, hogy nem ástam bele magam minden aspektusába.

Mentségemre legyen mondva, nagyon akartam napelemet kisebb méretben. Elég zaklatott időszakban jött az érzés, hogy ne halasszam tovább a vásárlást. Ezért nem volt időm megnézni külön-külön, hogy mi mennyibe kerül, és külön-külön megvásárolni: ide nekem egyben!

Mintha laikusként felmentem volna egy weboldalra, ahol napelem pakkot árulnak, és megvettem volna a számomra legkedvezőbbet. Természetesen előre elolvastam a lényegesebb tudnivalókat, de csak annyira, hogy tudjam mire számítsak.

Szállításnál derült ki pár apróság. Ezekre nem figyeltem. Gondot nem okozott, de meglepett. (Oké-oké, ha előre megnézem nem lephetett volna meg.) A napelem táblák ebben a teljesítményben HATALMASAK! Mármint olyan szempontból, hogy én átlag méretekkel rendelkezve egyedül ezeket biztosan nem teszem fel a háztetőre.

A másik az akkumulátor. 60 kilogramm darabja. Nem foglal sok helyet, de brutálisan nehezek. A fogása a rászerelt fülénél fogva jó, és a cipelése sem problémás. De több darab tárolásánál ezt a súlyt figyelembe kell venni a Salgó polc biztosan nem fogja bírni.

De sebaj, hazajutott minden, és végre elkezdődhet a tanulmányozás…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Nagyon durva a munkatempónk

“Megkaptam” már többször is, és értetlenül állok ezen kijelentés előtt. Szinte folyamatosan piszkálnak vele és kérdezik: minek “hajtunk” ennyire?

Villany Péter

Te is úgy táncolsz, ahogy fütyülnek?

A múlt heti festős sztori írása közben gondolkoztam ezen, majd közvetlen utána egy pólófelirat jött szembe a neten. Véletlenek ugyebár nincsenek, így hát írnom kell róla, hogy miért is nem hallgatunk zenét munka közben.

Villany Péter

„Rázd meg, rázd meg, rázd meg jól a…”

…a fát”. Vagy a festőt. Ez a történet is régi (persze ez viszonyítás kérdése), és még pályafutásomnak nagyon az elején játszódott. Akkor még sokszor úgy gondoltam, hogy biztosan én rontottam el valamit, vagy az általam kivitelezett dolgokkal van probléma.