Áramlopás a panelban

A rezsicsökkentés csökkentése okán a különböző trükkök, eszközök és fogyasztáscsökkentő gépek használatának a reneszánszát éljük.

Sokan hiszik el sajnos, hogy léteznek olyan módszerek, amikkel egyszerűen megoldható a spórolás. (Ha szépen szeretnék fogalmazni, akkor azok, akik fizikában nem voltak túl jók a középiskolában.) És emiatt bizony megint sok az átverés. “Konnektorba dugható enerdzsí széver.”

Természetesen nem maradhatok ki a sorból én sem: tudok egy tuti módszert! Nem kell hozzá semmilyen előképzettség, fárasztó utánajárás, tényleg pofon egyszerű a dolog. A fogyasztásmérőnél (népszerű nevén villanyóra) le kell kapcsolni a kismegszakítót (az ő beceneve: biztosíték).

JAAAAA… Hogy emiatt nem lesz áram a lakásban? Nahát kérem szépen, valamit valamiért. Ha csökkentsünk, akkor csökkentsünk rendesen. Ímmel-ámmal nem érdemes csinálni. De hogy mégis hogyan lehet ennél mégis sokkal jobban csinálni? Lekapcsolva?

Ez teljes mértékben a jövő héten fog kiderülni, de kaptam egy érdekes telefont a múlt hét második felében. Hirtelen megugrott fogyasztásról szólt a beszélgetés.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy bizonyos eszközök tudnak “vicces” dolgokat okozni, ám élek a gyanúperrel, hogy ez egy régebb óta fennálló dolog lehet, de eddig nem volt jelentősége. Viszont a cím, illetve a lakás elhelyezkedése okán elképzelhető olyan forgatókönyv, amikor a szomszéd a konnektoron keresztül egy kicsit tőlünk is fogyaszt.

Ehhez azért szükséges hozzáértés, emiatt egy kis előzetes nyomozásra kértem meg a tulajdonost, aminek kíváncsian várom az eredményét.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.