Áramlopás a panelban

A rezsicsökkentés csökkentése okán a különböző trükkök, eszközök és fogyasztáscsökkentő gépek használatának a reneszánszát éljük.

Sokan hiszik el sajnos, hogy léteznek olyan módszerek, amikkel egyszerűen megoldható a spórolás. (Ha szépen szeretnék fogalmazni, akkor azok, akik fizikában nem voltak túl jók a középiskolában.) És emiatt bizony megint sok az átverés. “Konnektorba dugható enerdzsí széver.”

Természetesen nem maradhatok ki a sorból én sem: tudok egy tuti módszert! Nem kell hozzá semmilyen előképzettség, fárasztó utánajárás, tényleg pofon egyszerű a dolog. A fogyasztásmérőnél (népszerű nevén villanyóra) le kell kapcsolni a kismegszakítót (az ő beceneve: biztosíték).

JAAAAA… Hogy emiatt nem lesz áram a lakásban? Nahát kérem szépen, valamit valamiért. Ha csökkentsünk, akkor csökkentsünk rendesen. Ímmel-ámmal nem érdemes csinálni. De hogy mégis hogyan lehet ennél mégis sokkal jobban csinálni? Lekapcsolva?

Ez teljes mértékben a jövő héten fog kiderülni, de kaptam egy érdekes telefont a múlt hét második felében. Hirtelen megugrott fogyasztásról szólt a beszélgetés.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy bizonyos eszközök tudnak “vicces” dolgokat okozni, ám élek a gyanúperrel, hogy ez egy régebb óta fennálló dolog lehet, de eddig nem volt jelentősége. Viszont a cím, illetve a lakás elhelyezkedése okán elképzelhető olyan forgatókönyv, amikor a szomszéd a konnektoron keresztül egy kicsit tőlünk is fogyaszt.

Ehhez azért szükséges hozzáértés, emiatt egy kis előzetes nyomozásra kértem meg a tulajdonost, aminek kíváncsian várom az eredményét.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán