Mit vállalunk és mit nem

Mit vállalunk és mit nem

Eljött az az idő, amikor ki kell mondani bizonyos dolgokat. El kell dönteni, hogy A vagy B, hogy piros vagy kék.

Az elmúlt időszakban kipróbáltam sok mindent. Sok-sok embernek vagyok hálás azért, amiért lehetőséget biztosított számomra, hogy kipróbálhassam magam más területeken a villanyszerelésen belül.

De eljött a perc, ki kell mondanom: én panelvillanyszerelő vagyok. Értek sok mindenhez, meg tudok sok mindent csinálni. Folyamatosan képzem magam, szakmailag és emberileg egyaránt.

De igazán profi a panel lakások elektromos hálózatának felújításában vagyok. Ismerem őket kívül-belül, tudom mit lehet és mit nem.

Az ehhez kapcsolódó teljesítménybővítésben, és felülvizsgálatban vagyok otthon igazán.

Nem ígérem meg, hogy ezentúl csukott szemmel fogok járni, és ha valami érdekes kihívás “esik be” az ajtón, nem fogok foglalkozni vele. De az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy a “szétaprózódás” egy ponton az alapkoncepció rovására megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.