Mit vállalunk és mit nem

Mit vállalunk és mit nem

Eljött az az idő, amikor ki kell mondani bizonyos dolgokat. El kell dönteni, hogy A vagy B, hogy piros vagy kék.

Az elmúlt időszakban kipróbáltam sok mindent. Sok-sok embernek vagyok hálás azért, amiért lehetőséget biztosított számomra, hogy kipróbálhassam magam más területeken a villanyszerelésen belül.

De eljött a perc, ki kell mondanom: én panelvillanyszerelő vagyok. Értek sok mindenhez, meg tudok sok mindent csinálni. Folyamatosan képzem magam, szakmailag és emberileg egyaránt.

De igazán profi a panel lakások elektromos hálózatának felújításában vagyok. Ismerem őket kívül-belül, tudom mit lehet és mit nem.

Az ehhez kapcsolódó teljesítménybővítésben, és felülvizsgálatban vagyok otthon igazán.

Nem ígérem meg, hogy ezentúl csukott szemmel fogok járni, és ha valami érdekes kihívás “esik be” az ajtón, nem fogok foglalkozni vele. De az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy a “szétaprózódás” egy ponton az alapkoncepció rovására megy.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.