Milyen lenne az optimális otthonod? Rajzolj Te is!

Milyen lenne az optimális otthonod? Rajzolj Te is!

Tegnapi írásom késztetett arra, hogy rávilágítsak egy fontos dologra. Tény és való, hogy egyre felkészültebb mindenki, aki felújításra adja a fejét. De még mindig sokan vannak olyanok, akiket könnyen “megetetnek”.

Emiatt nagyon fontos, hogy mielőtt bárkit is megkeresnél, rajzolj. Rajzold le, hogy milyennek szeretnéd a konyhát, a fürdőt, a nappalit villanyszerelés szempontból hogy a berendezéshez képest hova szeretnél dugaljakat, kapcsolókat, lámpákat.

Valószínűleg sok minden az eredeti helyén tud maradni (és egy panellakásban azért csodák nincsenek, sokkal nagyobb tér nem lesz).

De ha már van egy hozzávetőleges elképzelésed, akkor abból már ki tudunk indulni, és a lehetőségekhez szabni mindent.

A jelenlegi építőipari helyzetben, ha konkrét elképzelésekkel rendelkezel, és bármilyen módon papírra is veted azt, akkor olyan segítséget nyújtasz a kivitelezőnek, ami akár pénzben, akár időben is konkrét nyereségként jelentkezhet!

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Csótány a lámpában!

Címnek inkább azt szerettem volna adni, hogy “A lámpa varázshatalmú szelleme”, de az nem fedte volna le igazán mondanivalót. A történet a múlt héten történt, amikor a munkáink többsége szerelvényezés volt.

Villany Péter

Te jó ég! Itt bányásztak! És én nem is tudtam!

Még kicsit visszatérve a tegnapi napelemes-leállításos írásomra, illetve azt ezt ihlető podcast-re, egy fontos dologgal találkoztam. Teljesen “véletlenül” dobta fel az egyik közösségi médium a régi bányász vasutakhoz tartozó kiállítást.

Villany Péter

Az öreg megmondja – Napelemista kalandok

Kedves barátom hívta fel a figyelmem egy videóra, ami az elmúlt időszak “lerágott” csontjáról szól. De nem akárhogyan, hanem idősebb szakemberek szemével. Akiknek már mindegy, hogy mit mondanak. (ergó nem kell pc-nek, azaz politikailag korrektnek lenniük, hogy ne bántsanak meg a véleményükkel senkit)