Ismerd a hálózatodat

Ismerd a hálózatodat!

A történet nem régi, és komoly tanulsággal szolgál. Némileg hibásak benne a lépcső-szerelő szakik, de nem az ő felelősségük ez.

Történt, hogy a lépcső korlátját szerették volna rögzíteni, ezért fúrtak egyet. Biztos, ami biztos a rajzot nem kérték el (itt hibáztak), ezért a lámpakiállás fölött telibe fúrták a vezetékezést.

Szerencsére nem zárlatot okoztak, hanem az áramvédő kapcsolót szólaltatták meg (ismertebb nevén Fi-relé). Viszont ők sem értették a helyzetet, a tulajdonosok pedig még úgy se. Így meg sem próbálták a helyzetet orvosolni (értsd: visszakapcsolni). Szegények 2 napig hosszabbítóztak, mire sikerült orvosolni a helyzetet.

Hogy ilyen probléma a mi általunk felújított hálózatnál ne fordulhasson elő, minden egyes alkalommal egy olyan térképet készítünk az ügyfelünknek, amivel könnyen azonosíthatóvá válnak az egyes áramkörök, hogy egy esetleges hiba esetén, egyszerűen leválasztható legyen az adott rész, és ne maradjanak áram nélkül, amíg kiérkezünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.