Ismerd a hálózatodat

Ismerd a hálózatodat!

A történet nem régi, és komoly tanulsággal szolgál. Némileg hibásak benne a lépcső-szerelő szakik, de nem az ő felelősségük ez.

Történt, hogy a lépcső korlátját szerették volna rögzíteni, ezért fúrtak egyet. Biztos, ami biztos a rajzot nem kérték el (itt hibáztak), ezért a lámpakiállás fölött telibe fúrták a vezetékezést.

Szerencsére nem zárlatot okoztak, hanem az áramvédő kapcsolót szólaltatták meg (ismertebb nevén Fi-relé). Viszont ők sem értették a helyzetet, a tulajdonosok pedig még úgy se. Így meg sem próbálták a helyzetet orvosolni (értsd: visszakapcsolni). Szegények 2 napig hosszabbítóztak, mire sikerült orvosolni a helyzetet.

Hogy ilyen probléma a mi általunk felújított hálózatnál ne fordulhasson elő, minden egyes alkalommal egy olyan térképet készítünk az ügyfelünknek, amivel könnyen azonosíthatóvá válnak az egyes áramkörök, hogy egy esetleges hiba esetén, egyszerűen leválasztható legyen az adott rész, és ne maradjanak áram nélkül, amíg kiérkezünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Mi az a villanyozás, avagy horgász a pácban

Korábban már írtam arról, hogy az egyik kedvenc hobbim a horgászat. Általában aktívan nem fogok semmit sem. Viszont jól megideologizálom ezt: kímélem a környezetet és a halakat egyaránt, így nem okozok kárt a természetben.