Ismerd a hálózatodat

Ismerd a hálózatodat!

A történet nem régi, és komoly tanulsággal szolgál. Némileg hibásak benne a lépcső-szerelő szakik, de nem az ő felelősségük ez.

Történt, hogy a lépcső korlátját szerették volna rögzíteni, ezért fúrtak egyet. Biztos, ami biztos a rajzot nem kérték el (itt hibáztak), ezért a lámpakiállás fölött telibe fúrták a vezetékezést.

Szerencsére nem zárlatot okoztak, hanem az áramvédő kapcsolót szólaltatták meg (ismertebb nevén Fi-relé). Viszont ők sem értették a helyzetet, a tulajdonosok pedig még úgy se. Így meg sem próbálták a helyzetet orvosolni (értsd: visszakapcsolni). Szegények 2 napig hosszabbítóztak, mire sikerült orvosolni a helyzetet.

Hogy ilyen probléma a mi általunk felújított hálózatnál ne fordulhasson elő, minden egyes alkalommal egy olyan térképet készítünk az ügyfelünknek, amivel könnyen azonosíthatóvá válnak az egyes áramkörök, hogy egy esetleges hiba esetén, egyszerűen leválasztható legyen az adott rész, és ne maradjanak áram nélkül, amíg kiérkezünk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.