Miért nem szeretik a villanyszerelők, ha nézik őket? – 1. rész

A kérdést két nézőpontból is lehet vizsgálni. Én most az összeférhetetlenség oldaláról közelítem meg a dolgokat. Az a helyzet, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy csak akkor vagyunk hatékonyak, ha “egyedül” dolgozunk.

Mármint pontosítva: csapatban egyedül! Fura kifejezés tudom, de rögtön megmagyarázom.

Amikor mi, mint villanyszerelők a felújításon dolgozunk, akkor a kialakított rendszerünk megkívánja, hogy a teljes területen mi legyünk az “alfahímek”. Nagyobb alapterületen ez nem feltétlen igaz. De mi főleg lakásokban dolgozunk, ahol amúgy is szűkebbek a helyek, és 3-4 ember már csak okos logisztikával fér el.

Szétszedünk először mindent, “rombolunk” még egy keveset, azután építünk. Ez sajnos nagyon ritkán (sőt soha nem) működik úgy, hogy miközben mi az egyik szobában “porolunk”, a másik szobában a festő glettel, a konyhában meg vizet szerel a gázos.

Emiatt fontos az, hogy jól legyenek ütemezve a munkák, és ne legyünk egymásnak láb alatt. Hiszem, hogy mindenki sokkal jobban és gyorsabban tud haladni, ha – kisebb alapterületek esetén – csak az övé a terep.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.