Csavarhúzó a kipufogóban?

Hogy kisgyerekként volt-e már affinitásom a villanyszereléshez? Hát hogyne! Hiszen villanykörte formájú fejjel születtem, csörgő helyett csípőfogóval játszottam, és még az óvodában is csavarhúzó volt a jelem!

Az igazság az, hogy teljesen más irányból érkeztem oda, ahol most tartok. De arra emlékszem, hogy imádtam játszani apu szerszámaival (ahogy az én gyermekeim is imádnak az enyémekkel).

Sokat mesélték szüleim nevetve, hogy ha valamit nem találtak, akkor mindig meg kellett kérdezni engem, mert általában tudtam, hogy hol van. (Vagy legalábbis gyaníthatóan volt, hogy közöm van a dologhoz. Ahogyan most a kislányomnak.)

Igazi nagy kedvenceim a csavarhúzók voltak, mert azokat olyan jól bele lehetett nyomni vagy kalapálni a földbe. Valamiért úgy gondoltam, hogy ha locsolgatom, akkor szépek lesznek, mint nagyi virágai. Nem tudom ez a gondolatom honnan jöhetett, erre nem emlékszem, de arra igen, hogy apunak nem igazán tetszett az ötlet.

Egy másik ilyen alkalommal az autó nem indult be (ha jól emlékszem egy Skoda volt). Talán nem siettünk sehová, és emiatt nem volt senki nagyon haragos. Eltartott egy kis ideig, mire sikerült megfejteni a titkot, hogy a rövid csillagcsavarhúzó a kipufogóban van. És még egy kis ideig, mire sikerült kipiszkálni.

Kérdezték, tudok-e valamit a dologról, azt hiszem a kissé kormos kezem árult el.

Szóval ha úgy vesszük, már gyerekként is tudtam használni a villanyszerelő eszközöket, csak nem arra, amire valók voltak.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Lakott lakások specialistái
Villany Péter

Lakott lakások specialistái lettünk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy időnként a piaci folyamatok hatására az adott időszakban elektromosan felújítandó lakások “típusai” változnak. “Típusok” alatt itt most azt

Havannai nyaralás
Villany Péter

Havannai nyaralás

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos furcsasággal találkoztam, hogy több mint sok (talán

hagyd dolgozni az urakat
Villany Péter

„Hagyd már dolgozni az urakat!”

Nem tudok elszakadni a csendes pihenő témakörétől. De az a helyzet, hogy az évek során annyi ezzel kapcsolatos „anomáliával” találkoztam, hogy több mint sok (talán