Miért fontos, hogy minden el legyen pakolva és le legyen takarva

Mostanában elég sűrűn előfordul, hogy adott lakás elektromos hálózatát úgy kell felújítanunk, hogy a tulajdonosok ott laknak. Ez esetben a bútorok és egyéb tárgyak elpakolása és letakarása elengedhetetlenül fontos.

Sajnos gyakran megesik, hogy úgy adják el a lakást, hogy a vezetékek még a régiek. Ez – mivel a falban van – nem látszik, csak később (gyakran hónapokkal) derül ki, hogy probléma van, és nagy a baj. Szerencsére egy felújított és bútorozott lakás esetén is van mód a cserére – a lakások kialakítása miatt a kábelek eltüntetése komolyabb bontás nélkül is megoldható..

Ilyen felújítás esetén, meg szoktuk kérni ügyfeleinket, amennyiben lehetősége van, hogy arra az egy hétre, ameddig a csere tart, költözzenek el. A 0.-ik napi bejáráson pontosítjuk, hogy melyik bútort hova pakolják. (ez az új kábelek elhelyezése és elvezetése miatt fontos, és általában lakásonként és igényenként változó)

Mert sajnos az a helyzet, hogy már csak attól, hogy hozzányúlunk mondjuk a régi kábelcsatornákhoz (tele van 30-40 éves porral) vagy kihúzzuk a gyári horonyból a kábelt, már komoly piszok lesz. Ez az úgynevezett finom panelpor, ami általában bekúszik mindenhová, amit utána nehéz eltüntetni. (Viszont pollenallergia ellen kiváló, de ez külön cikket érdemel)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Az eredeti panel és a villany

Érdekességként gondoltam közzétenni a múlt héten ezt az írást, de sajnos nem mehetünk el szó nélkül mellette. Ezért megérdemel egy hosszabb cikket.

Villany Péter

A LEGNÉPSZERŰBB VIDEÓINK

Érdekes tendenciát figyeltem meg a videómegosztó portálokon: a legnépszerűbb videóink azok, ahol valamit szerelek, szerelünk. Hiába nyomom a legjobb poénokat, hiába mutatnám meg, hogy azért vicces is tud lenni a villanyszerelő élete …