Miért fontos, hogy minden el legyen pakolva és le legyen takarva

Mostanában elég sűrűn előfordul, hogy adott lakás elektromos hálózatát úgy kell felújítanunk, hogy a tulajdonosok ott laknak. Ez esetben a bútorok és egyéb tárgyak elpakolása és letakarása elengedhetetlenül fontos.

Sajnos gyakran megesik, hogy úgy adják el a lakást, hogy a vezetékek még a régiek. Ez – mivel a falban van – nem látszik, csak később (gyakran hónapokkal) derül ki, hogy probléma van, és nagy a baj. Szerencsére egy felújított és bútorozott lakás esetén is van mód a cserére – a lakások kialakítása miatt a kábelek eltüntetése komolyabb bontás nélkül is megoldható..

Ilyen felújítás esetén, meg szoktuk kérni ügyfeleinket, amennyiben lehetősége van, hogy arra az egy hétre, ameddig a csere tart, költözzenek el. A 0.-ik napi bejáráson pontosítjuk, hogy melyik bútort hova pakolják. (ez az új kábelek elhelyezése és elvezetése miatt fontos, és általában lakásonként és igényenként változó)

Mert sajnos az a helyzet, hogy már csak attól, hogy hozzányúlunk mondjuk a régi kábelcsatornákhoz (tele van 30-40 éves porral) vagy kihúzzuk a gyári horonyból a kábelt, már komoly piszok lesz. Ez az úgynevezett finom panelpor, ami általában bekúszik mindenhová, amit utána nehéz eltüntetni. (Viszont pollenallergia ellen kiváló, de ez külön cikket érdemel)

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.