Miért ajánljuk: éves ellenőrzés

Már jó ideje foglalkozunk villanyszereléssel, így összegyűlt némi tapasztalat, és lett rálátásunk a megrendelői igényekre is. (Az évek folyamán hogy átalakult ez is!)

Alapvetőnek tekintjük, hogy minden rendben működjön, és ez így is maradjon hosszú ideig. Hiszen akkor elégedett a vevő, és mi is, ha az épített rendszer megfelelően és hibamentesen működik. A hálózat biztonságos, de láthatatlan.

Nagyon kevés esetben, de előfordulhatnak technikai eredetű gondok. Bár a gyártók törekednek a hosszú élettartamra – és mi is -, a tervezés közben sokat segíthetünk a tehermentesítésben, sajnos minden öregszik, minden elromolhat.

Tapasztalataink alapján ezek főleg “elfáradások”, amiket időben észlelve, a baj könnyen megelőzhető. Az esetleges hibás alkatrészeket pedig a gyártónak visszaküldve még tökéletesebbé tehetik őket.

Mondok egy egyszerű példát: az életvédelmi relét (áramvédő kapcsoló, vagy népies nevén fi-relé) eredetileg havonta tesztelni kéne (ez rá is van írva, és ezért van rajta egy erre szolgáló gomb), mert a hosszabb “állás” során beragadhat (gondoljunk csak az autók fékjeire, ha sokáig állunk velük). Ezt előírás szerint már csak évente szükséges ellenőrizni (bár személy szerint a rendszeresebb ellenőrzést tartanám jónak).

Mivel sokan ódzkodnak, hogy a lakáselosztóban vagy akár a környékén “matassanak”, így ennek a terhét levesszük ügyfeleink válláról. A felújítás végeztével, a kapcsolók-konnektorok felszerelése után egy évvel érkezünk, leteszteljük az életvédelmi relét.

Egyúttal bekukkantunk a lakáselosztóba is, és átbeszéljük az esetleges furcsa jelenségeket. Ezáltal a jelenleg is vállalt 5 éves jótállási idő további évekkel is bővíthető, a biztonság pedig ezen ellenőrzésekkel jóval hosszabb ideig garantálható.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.