Mi folyik a lakásban?

Mi folyik a lakásban?

Az áramkimaradást „pedzegető” cikkünk után úgy döntöttünk, hogy egy ilyen esetre felkészülve beszerzünk egy egyszerűbb aggregátort. Eltöltöttünk némi időt a felkészüléssel és a keresgéléssel. Bár a szakmában járatosak vagyunk, de ez a terület nem foglalkoztatott ezidáig.

Azt tapasztaltuk, hogy a kellő tudás birtokában egy “olcsóbb” masina is megteszi. De ki kell jelenteni, lehet már kapni nagyon komoly, akár laikus által is könnyen érthető és kezelhető eszközöket. Természetesen minél jobbat keresünk, annál mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. De az is igaz, hogy ez a vásárlás valóban biztonságossá teheti az áramellátottságunkat.

Számításaink alapján egy 2.000W teljesítményű gép elégséges a háztartásunk alapszintű fenntartására (bár hosszú távú – akár 1 hetes – tesztje még várat magára). Ez elégségesnek bizonyult 2 hűtőgép, 3 fagyasztó, internet, TV és a lakás világításának ellátására (nagyjából 20 db fényforrás, mind LED).

Egy melegvíz készítésre alkalmas 120 literes bojler bekapcsolását még elbírta ez a rendszer, és fel is fűtött annak rendje és módja szerint. Ezt a meglévő mindkét bojlerünkkel kipróbáltuk, külön-külön. Ami még hátravan: mosógép, sütő, főzőlap, esetleg szárítógép.

Kíváncsian várom, mit tapasztalunk majd.

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.