Mit tud a 2000 wattos aggregátor a gyakorlatban?

Mit tud a 2000 wattos aggregátor a gyakorlatban?

Az elmúlt időkben mindennapjaink részévé vált az a fajta kommunikáció, ami előtérbe helyezte azokat az eseményeket, amik oda vezethetnek, hogy akár egy egész hétig is áram nélkül maradhatunk.

Több összetevője és oka is van ennek a folyamatnak (illetve annak, hogy idáig eljuthatunk), nem elemezném, nálam sokkal okosabbak is megtették már ezt. Voltak és vannak országok, ahol ezt a “fenyegetést” komolyan is vették, az Ausztriában készült videót be is linkeltem korábban.

Mivel “nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja” alapon azért nem bízzuk a véletlenre, beszereztünk egy egyszerű 2.000W-os aggregátort. Szereti a benzint, nem dízel, hangos és büdös is, viszont legalább relatív keveset fogyaszt. Bár az éles hosszútávú tesztje még várat magára, az első próbák biztatóak voltak.

Persze mielőtt rohannánk és felvásárolnánk az összes szerkezetet (az áruk folyamatosan emelkedik azóta is!), arra azért érdemes gondolni, ha ilyentén krach beüt, üzemanyag vajon meddig lesz hozzá?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.