Mit tud a 2000 wattos aggregátor a gyakorlatban?

Mit tud a 2000 wattos aggregátor a gyakorlatban?

Az elmúlt időkben mindennapjaink részévé vált az a fajta kommunikáció, ami előtérbe helyezte azokat az eseményeket, amik oda vezethetnek, hogy akár egy egész hétig is áram nélkül maradhatunk.

Több összetevője és oka is van ennek a folyamatnak (illetve annak, hogy idáig eljuthatunk), nem elemezném, nálam sokkal okosabbak is megtették már ezt. Voltak és vannak országok, ahol ezt a “fenyegetést” komolyan is vették, az Ausztriában készült videót be is linkeltem korábban.

Mivel “nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja” alapon azért nem bízzuk a véletlenre, beszereztünk egy egyszerű 2.000W-os aggregátort. Szereti a benzint, nem dízel, hangos és büdös is, viszont legalább relatív keveset fogyaszt. Bár az éles hosszútávú tesztje még várat magára, az első próbák biztatóak voltak.

Persze mielőtt rohannánk és felvásárolnánk az összes szerkezetet (az áruk folyamatosan emelkedik azóta is!), arra azért érdemes gondolni, ha ilyentén krach beüt, üzemanyag vajon meddig lesz hozzá?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.