Megyünk utánuk hibát javítani… bőséggel!

Az infláció növekedésével, az anyagárak emelkedésével, a szakemberek hiányával, a különböző támogatások és egyéb ösztönzők hatására végülis bekövetkezett egy komolyabb áremelkedés minden téren.

Az okok ebben az esetben másodlagosak, inkább a jelenség, amiről írok, lényeges. Az “egyszeri” szakember (nevezzük így, bántás nélkül) mit látott az előző 2 évben? “Hát… nem nagy kaland ez a villanyszerelés, én is meg tudom csinálni, és aztán annyit kérek, amennyit nem szégyellek!”

Ránézésre teljesen igaza van: irány egy 10 hónapos OKJ! Egy pontig tényleg nem bonyolult ez a szakma, és igen, a minőségi munkának meg lehet kérni az árát. (a kókánynak is, de ezt hagyjuk) Nem eszetlenül, és nem akármennyit, hanem etikusan, kiszámolva, megelégedettségre. De van olcsóbb, ez a kapitalizmus (vagy valami olyasmi).

Ez bizonyos esetekben nem baj, hiszen ez javítaná a versenyt. Ez igaz egy pontig. Az elektromosság esetén egy ponton az olcsóság már a biztonság rovására mehet. E pont alatt sajnos igaz: “olcsó húsnak híg a leve”. Sajnos többnyire csak később derül ki, hogy ez az anyagokon való spórolás vagy a tudás hiánya az oka.

Lehet kéne írni egy könyvet konyhanyelven, hogy hogyan is kellene kinéznie a hálózatnak, és ezt hogyan tudja ellenőrizni egy laikus is?

Picture of Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Ha egy ajtó bezárul…

…kinyílik egy másik. De sokszor olyan sokáig bámuljuk sajnálattal a zárt ajtót, hogy nem vesszük észre azt, amelyik nyitva van. Ugye ismerős nektek is ez

Villany Péter

Szépen szelektíven

Amikor én magam ezt elgondoltam, és bevezettem azt, hogy szelektíven fogunk gyűjteni sok mindent, magam sem gondoltam, hogy ez ilyen szintre jut, és hogy ez

Villany Péter

A pálinka kérdés

A történet nem túl régi. Nem tudom kell-e szégyellni ezt, de az utóbbi időben rákaptunk a 0%-os ízesített sörre. Különösen a meggyes ízesítés jött be