Megyünk utánuk hibát javítani… bőséggel!

Az infláció növekedésével, az anyagárak emelkedésével, a szakemberek hiányával, a különböző támogatások és egyéb ösztönzők hatására végülis bekövetkezett egy komolyabb áremelkedés minden téren.

Az okok ebben az esetben másodlagosak, inkább a jelenség, amiről írok, lényeges. Az “egyszeri” szakember (nevezzük így, bántás nélkül) mit látott az előző 2 évben? “Hát… nem nagy kaland ez a villanyszerelés, én is meg tudom csinálni, és aztán annyit kérek, amennyit nem szégyellek!”

Ránézésre teljesen igaza van: irány egy 10 hónapos OKJ! Egy pontig tényleg nem bonyolult ez a szakma, és igen, a minőségi munkának meg lehet kérni az árát. (a kókánynak is, de ezt hagyjuk) Nem eszetlenül, és nem akármennyit, hanem etikusan, kiszámolva, megelégedettségre. De van olcsóbb, ez a kapitalizmus (vagy valami olyasmi).

Ez bizonyos esetekben nem baj, hiszen ez javítaná a versenyt. Ez igaz egy pontig. Az elektromosság esetén egy ponton az olcsóság már a biztonság rovására mehet. E pont alatt sajnos igaz: “olcsó húsnak híg a leve”. Sajnos többnyire csak később derül ki, hogy ez az anyagokon való spórolás vagy a tudás hiánya az oka.

Lehet kéne írni egy könyvet konyhanyelven, hogy hogyan is kellene kinéznie a hálózatnak, és ezt hogyan tudja ellenőrizni egy laikus is?

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).