Megyünk horgászni, végre indul a szezon

Mikor ez az írás megjelenik, akkor nagy valószínűséggel éppen úton leszünk egy különleges helyre. Éppen most messzebbre utazunk ugyan, mint szoktunk, de időnkbe simán belefér.

Igazság szerint most leteszteljük, hogy érdemes-e kimenni hosszabb távra, és ha igen, akkor sátort neki, és hajrá. Maconka a cél, ahol gyermekkoromban egyszer már jártam megyei versenyen.

Az is az igazsághoz tartozik, hogy ez már második alkalom. Az első sem volt régen, és az úgynevezett szezon az már korábban elkezdődött. De sajnos azokon a napokon, amikor mi szerettünk volna menni, az időjárás nem engedte. Idén a 4. próbálkozás hozott sikert.

Bár azt meg kell jegyeznem, hogy ez a horgászat dolog az igazán elszántaknak egész éves program. Pontosan olyan, mint a panelvillanyszerelés: azt is egész évben lehet “űzni”. Nyáron azért mert meleg van, télen meg azért, mert a panelekben elég jó a fűtés.

A horgászat is ilyen folyamatos sport. Bár a magam részéről sosem szerettem a télen jégen lékhorgászatot (igaz csak párszor próbáltam). Mert a hidegben való ott állás nem az én asztalom volt. Nem voltam/vagyok fázós, de az ott sétálás-várakozás a hidegben (a jó meleg öltözet, és a különböző trükkök ellenére), hát… brrrrrrr.

Nekem most is ugyanazt jelenti, mint gyermek- és kamaszkoromban: a csendet, a békét és a természet közelségét. Valójában elég sokszor azon kapom magam (meg Matyi fiamat is), hogy csak bámuljuk a környezetet, és élvezzük a pillanatot.

Na jó, néha halat is fogunk.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Panelszerelem

Ez most nem egy csöpögős love-story lesz, és még csak arról sincs szó, hogy a szerelmemet, életem párját egy panelház környékén ismertem meg. De ezer szállal kötődöm a nagy szürke tömbökhöz.

Villany Péter

Szárítógép – Érdemes venni?

Az elmúlt időszakban (de előtte is jellemző volt) kettő kérdés mindig felmerül azokban a párokban és családokban, akik panellakást vesznek vagy újítanak fel. Az egyik a konyha elrendezésének kérdése. Kevés olyan panellakás van, ahol a konyha tágasnak mondható, és akár még ebédelni is lehetne benne.

Villany Péter

A tűzoltó készülék nem luxus

De nem ám! Idehaza csak bizonyos körülmények között kötelező, de ha én lennék felelős ezekért a dolgokért, akkor minden autóban és minden háztartásban előírnám a tartását. (Barátomtól tudom, hogy hajókon például kötelező!).