Meddig tart a panel szezon?

Meddig tart a panel szezon?

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy meddig dolgozunk. Ez főleg így ősszel a jellemző, amikor felméréseken járok. Valahogy az van az emberek fejében, hogy télen nem lehet villanyt szerelni.

Nos vannak esetek, amikor valóban nem lehet. Bizonyos munkafolyamatokat – többségében a feszültség alatti munkavégzéseket – rossz időjárási viszonyok közepette nem lehet elvégezni. A fagyok sem segítenek az eszközök használatában, és egy szinten túl már lehetetlenné válik a feladat.

Aztán vannak esetek, amikor lehet, de igazán nem esik jól. Ez szintén a hideg időszakra vonatkozik, amikor mondjuk egy ház oldalán 0 fok közeli hőmérsékleten, erős szélben, a létrán állva kell a lámpát felszerelni. Jól felöltözve, megfelelő előkészítéssel természetesen lehet, de hát hogy nem gyors és nem esik jól… az enyhe kifejezés.

De egy panellakásban, ahol a fűtési szezon kezdete után, általában minden lakásban jó meleg van, nincsenek ilyen problémák. Igaz ez még akkor is, ha netán a radiátorok valamilyen oknál fogva le vannak szerelve.

Az átmenő fűtéscsövek, de már a strangban vagy strangokban “végigfutó” melegvíz csövek is képesek olyan hőt leadni, amitől kellemes 20-21 fokos hőmérséklet lesz az lakásban.

Ezért kijelenthető, hogy az ünnepnapok és a hétvégék kivételével egész évben “tombolhat” a panel szezon.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.