Vasárnap puhábbak a falak

Vasárnap puhábbak a falak

Ha már előttünk a hétvége, és az eggyel ezelőtti bejegyzésben felelőtlenül kijelentettem, hogy a hétvégék és ünnepnapok kivételével egész évben tombolhat a panelfelújítási szezon.

Nos biztosan mindenki hallott már a kollégája barátjáról, hogy az ő nővérének az életét a panellakásban mennyire megkeserítette a hétvégén állandóan felújító szomszédság. Ez az a helyzet, amire csak azt mondjuk: “Hát igen, vasárnap puhábbak a falak.

A másik ilyen eset, amikor a tulajdonos segítségével kiírjuk, hogy milyen munkálatok fognak zajlani az adott héten (külön szoktuk az egyes hangosabb napokat kiemelni, biztos, ami biztos). Hát ekkor aztán boldog boldogtalan fúr-farag egész héten folyamatosan.

Egy kis vésés bal oldal lentről, egy pinduri fúrás jobb oldalt középről, de jó hosszan azért, és a délutáni csendes pihenő alatt is egy-egy kalapácsütés el-elcsattan fentről. Szerintem az az indíttatás, hogy ha már jelezték a faliújságon/liftben, akkor legalább a többség arra haragszik, aki kiírta.

Történt is ilyen esetem, amikor egy csütörtöki napon – mi már hétfőn letudtuk a hangos részt -, dél tájban élénk zúgás vette kezdetét nem messze tőlünk. Mondtam is fennhangon a kollégámnak: “Nem hiszem el, megyek szólok neki, alszik a gyerek!”.

Ebben a percben csöngettek. Joggal dühös anyuka állt a küszöb előtt, és a “Meddig csinálják még?!” felkiáltás ki is tört, mint a vulkán. Amint szólásra nyitottam a szám, hirtelen fúrás zaja hallatszott, és anyuka csak ennyit mondott: “Nem maguk?” – “Mi hétfőn voltunk.” – “Tudom, számoltunk vele, el is mentünk itthonról.

Majd mint a nyári zápor, úgy elviharzott. Szerintem nem is köszönt, valószínű rohant megkeresni a zaj forrását.

Egy szó mint száz, az esetek 99%-ában tartható az előzetesen kiírt menetrend, és ügyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk a lakóközösségnek. De sajnos az a tapasztalat, hogy mások nevében nem nyilatkozhatunk…

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.