Köszönet az Index olvasóinak

Be kell vallanom, nem igazán foglalkoztam az elmúlt időszakban azzal, hogy a blog.hu oldalra kikerült írások mit is “okoznak”. Szerencsére nagyon sok segítséget kapok életem párjától, és így komoly terhek kerülnek le a vállamról.

Majdnem hogy azt kell mondjam, nekem csak az alkotásra kell figyelnem. És az írások mellett a fizikai munka dandárjának elvégzése is az én tisztem, de ez is egy alkotási folyamat.

Szeretem megvalósulni látni az általam elképzelt dolgokat. Legyen ez akár elméleti, akár gyakorlati téren. Sokat tervezek, és dolgozok a tervek megvalósításán. A napi “monoton” robotban is. Az eredmények pedig magukért beszélnek.

Elmondhatatlan az az érzés, ami egy-egy jól sikerült munka után kerít hatalmába. Azok a helyzetek, amikor tényleg kompromisszumok, mismásolások, és rossz szájíz nélkül azt mondhatod: “ez jó mulatság, férfimunka volt”. És amikor az ügyfél szemén és hozzáállásán is látod: ezek tényleg megcsinálták, amiről beszéltek.

Sajnos ezt az érzést azért túl sokszor és túl jól átadni nem tudom, mert ahhoz valószínűleg nem vagyok elég “művészlélek” (vagy valami ilyesmi). De nagyon köszönöm az Index olvasóinak, hogy értékelik a tevékenységemet, követik a munkásságom, olvassák az írásaim.

És néha bizony ők is kellemes perceket szereznek nekem, mint a legutóbbi – TALÁLÓS KÉRDÉS: MELYIK A LEGJELENTŐSEBB FÉM A VILÁGON? (ami a réz fontosságát ecseteli) – cikk egyik kommentjében: “És a réz faxú bagolyról se feledkezzünk meg!”.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.