Kalandpark a gyerekeknek

Kalandpark a gyerekeknek

A málna telepítés és világítás után a következő projekt a málnás előtti tér rendbetétele lesz. Ide kerül hamarosan egy új diófa (a régi lassan eléri élete alkonyát), ha minden jól megy egy kút is.

Itt található a homokozó, amit Hanga lányom nagyon szeret. Ennek most kellemes árnyékot ad a diófa, de amint elkerül onnan (és amíg megnő az új), kell hogy valami árnyékoljon.

Ezért úgy gondoltam, milyen ötlet lenne, ha a homokozó tetejére tennénk egy autót. No nem akármilyen autót, hanem egy igazi autó igazi kaszniját. Nem túl nagy a homokozó, ráférne kényelmesen. Ha jól helyezem el árnyékolni fog, és még az eső ellen is véd.

Azon még morfondírozom, hogy milyen kaszni lenne a legalkalmasabb. Elsősorban Trabantra hajazok (mert az ugye nem fém), de minden ötletet szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Jákob lajtorjája

Gondoltam keresek egy rövid vagy hosszú videót arról, ahogyan egy Jákob nevű villanyszerelő bemutatja az általa használt létrát. És ezzel a poénnal felvezetem a mai érdekességet. De a sok tartalom között ilyet pl. nem találtam.

Villany Péter

Tulipános házak

Ha azt mondom Paks biztosan mindenkinek az atomerőmű jut elsőre az eszébe. Kinek a Paks I., kinek a Paks II., vérmérséklet függvényében, de mindenképpen erről lett híres a város elsősorban.

Villany Péter

Áramok harca

Döbbenetes, hogy már az 1880-as évektől használunk irányítottan elektromos áramot. Akárhogy is számolom maholnap ez bizony 150 év. Hihetetlen, és egy kicsit felfoghatatlan is, hogy ennyi idő alatt hova jutottunk el vele, és milyen távlatok vannak/lehetnek még előttünk. Gondolok itt pl. a fúziós energia kísérletekre.