Kalandpark a gyerekeknek

Kalandpark a gyerekeknek

A málna telepítés és világítás után a következő projekt a málnás előtti tér rendbetétele lesz. Ide kerül hamarosan egy új diófa (a régi lassan eléri élete alkonyát), ha minden jól megy egy kút is.

Itt található a homokozó, amit Hanga lányom nagyon szeret. Ennek most kellemes árnyékot ad a diófa, de amint elkerül onnan (és amíg megnő az új), kell hogy valami árnyékoljon.

Ezért úgy gondoltam, milyen ötlet lenne, ha a homokozó tetejére tennénk egy autót. No nem akármilyen autót, hanem egy igazi autó igazi kaszniját. Nem túl nagy a homokozó, ráférne kényelmesen. Ha jól helyezem el árnyékolni fog, és még az eső ellen is véd.

Azon még morfondírozom, hogy milyen kaszni lenne a legalkalmasabb. Elsősorban Trabantra hajazok (mert az ugye nem fém), de minden ötletet szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.

Villany Péter

Villany Péter

Legutóbbi írások

Villany Péter

Napelemista kalandok – Így állunk most

Nem lehet elengedni ezt a témát, mert most a fél ország (na jó, inkább talán csak a félnek a fele) ezen pörög. Gyorsan megírom, hol is tart a projektem, hátha segít azoknak, akik éppen dilemmáznak a telepítésén.

Villany Péter

Barkácsoljunk házilag napelemet a panelba?

És igen. Kezdődik a házi barkács kurzus! Indul a panellakások napelemesítése. De ha kérdezik, nem én adtam az ötletet! Sőt! Csak finoman megjegyezném, hogy mások már a YouTube-on és a TikTok-on is “osztják az észt”.

Villany Péter

Lekésel, ha nem veszel most napelemet?

Visszatérve a tegnapi kitérő után a napelem témára, kiderült ám, hogy hol van elakadva a három hete megrendelt rendszerem. A rezsicsökkentés csökkentése után olyan szintű kereslet indult meg a napelemek minden alkatrésze után, hogy hiány alakult ki a piacon.